USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку черговий скандал навколо нової забудови

1 Вересня 2011 15:13
Бригада «Луцьктепла», втелющивши між двома будинками на проспекті Волі паркан, хотіла перенести трубу, щоб уможливити зведення торгового павільйону та критої зупинки транспорту на цьому місці.

Причини скандалу традиційні: міська влада у напівсекретному режимі дозволяє виготовляти проектно-кошторисну документацію, через якийсь час, аби «круто стати на районі», приїздять будівельники, які розпочинають підготовчі роботи.

Замовник перенесення труб – підприємець Олена Іванівна Горбик – не мала наміру погодити майбутнє будівництво з мешканцями чи принаймні поговорити з ними. Навіть на паркані, який встановили на колишній клумбі й частині проїзду, жодної інформації про те, що та хто тут планує будувати, та й забудовник з людьми не зустрічався.

Підприємець Сергій Ковальчук, який має нерухому власність в одному з прилеглих до майбутнього будівництва будинку, розповів, що рівно рік тому ця проблема вже виникала, однак тоді вдалося скасувати дозвіл міської санстанції, і роботи відтермінували.

Не дивно, що мешканці будинків № 21, № 23 та підприємці, які працюють у тому дворі, обурені ситуацією і вийшли на вулицю. Круті забудовники таки передали куті меду, бо у двір тепер не може заїхати жодна машина, зокрема й пожежна чи «швидка». А поряд – Спілка інвалідів України, якій також відріжуть під’їзний шлях.

Так, двір у разі будівництва блокується! Цього не помітили депутати міської ради, які ще 2010 року дали дозвіл почати проектні роботи на цьому об’єкті. Для тих, хто погано бачить або не знає рідного міста, пояснить ситуацію супутникова карта.



Фото 1: Ланцюг, що наразі закриває в’їзд у двір з боку вулиці Коперника:


Фото 2: Вузенький перешийок, яким перехожому, але не автівці можна дістатися від «Кораблика» на проспект Волі.

Фото 3: Новобудова, що закрила проїзд у двір від вулиці Шопена.


Фото 4: Подоба двору, в якому нині сяк-так граються діти, а невдовзі їздитиме важка техніка.


Фото 5: Новий паркан, що «зачинив» людей і машини у дворі.


Отож, як бачимо, дістатися до подвір’я, що його утворюють будинки на проспекті Волі, 21 і 23, Шопена, 3, офісний центр на Коперника, приміщення офісу ресторану «Зелений гай», донедавна можна було чотирма дорогами. Але три з них перекрили.

Спочатку поставили два ланцюги біля пивбару «Оболонь» та у дворі будинку на Шопена, а потім почали добудовувати приміщення до будинку на Волі, 21.

І ось тепер мишоловка замкнулася – паркан вліпили біля зупинки громадського транспорту «Вулиця Шопена», і він з’єднав будинки на Волі, 21 та 23.

– Якщо будівництво таки почнуть, ймовірно, один із інших шляхів розблокують і важка техніка ганятиме до об’єкта через двір, – припускає місцевий житель Володимир Шугар. – Його і нині як такого немає – діти бавляться на асфальті.

Мешканці двох бунтівних будинків надіслали скаргу прокуророві міста Сергію Даніліну. В ній просять перевірити законність виконання робіт та видачі дозволів на їх проведення і припинити видавати дозволи.

Крім того, запити відправлено й до нардепа Адама Мартинюка. Люди підозрюють, що організатори будівництва вдалися до ошуканства: підробили їхні підписи, коли торік подавали документи до міської ради.

* * *

Фото: Спочатку приїхав трактор «Луцьктепла». Він намірився викопати яму, щоб перекласти трубу теплоцентралі з місця майбутнього будівництва.



На ревіння техніки з навколишніх під’їздів збіглися люди, які домоглися припинення робіт.

Працівники «Луцьктепла» поставили на місці майбутньої будови страхітливий паркан…

…бо яму їм не дали докопати.

Поряд зі знаками, які залишили по собі робітники, люди наклеїли на паркан листівку з текстом «Тут розпочинається незаконне будівництво».


Наразі будинки на Волі, 21 та Волі, 23 поєднує паркан. Перехожі протискуються між ним та стінами. Краса та й годі!

Юрій КОНКЕВИЧ("Хроніки Любарта")
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Семен Показати IP 1 Вересня 2011 15:33
Схожая ситуация уже была чуть дальше по пр Воли, возле Пеликана и Фокстрота. Ларек, строителей которого закидывали яйцами, потив строительства которого выступали всем двором, работает!!! Слава нашей власти! Умеют брать.
Мішка Показати IP 1 Вересня 2011 15:57
Застройщики не захотели возится дальше, поскольку все документы были подделаны - это раз и второе что было написано обращение к одному из народных депутатов. Вот и испужались))) Я о данном конкретном случае говорю!
Мішка Показати IP 1 Вересня 2011 16:08
На тому місці по словам мала бути зупинка!!! Але звісно ж то брехня брехнею... ЦЕ по-перше. А по-друге там нах... зупинка не потрібна там вже нема кудою пройти, а проїхати я взагалі мовчу!
андрей Показати IP 1 Вересня 2011 16:46
треба звільнити архітектора та керівників які до цього причасні
Лучанка Показати IP 1 Вересня 2011 18:46
По-моєму, потрібно всіх взагалі в нас в місті звільнити, зайняти трохи більш-менш чесну позицію, зробити щось толкове для Луцька, а потім вже і собі на Лексуси "брати", ми це розуміємо, ми всі такі,хто б що не казав, проте... проте, якщо Ви і прийшли до влади, є головними архітекторами міст, є дирекорами, то вчіться трошечки щось для людей робити які Вас і обирали, які покладали надії... "ну хоть в цей раз хоть щось"! А то Клімчук тільки і вміє,що вихвалятися, Романюк те саме, а в кризу театри роблять, А ДОРІГ ЯК НЕМА В МІСТІ ТАК І НЕ БУЛО, ЛІХТАРІ ЯК НЕ СВІТИЛИ ТАК І НЕ СВІТЯТЬ, БМІЛІЦІЯ ЯК НЕ ХОДИЛА ВВЕЧЕРІ ТАК І НЕ ХОДИТЬ, ЗЛОЧИННІСТЬ ЯКА БУЛА ТАКА І ЗАЛИШИЛАСЯ, змінилося лише одне... ПОБІЛЬШАЛО "ЛЕКСУСІВ" ТА ХАТ В Р-НАХ ВУЛ. ЛЬВІВСЬКА, ОМЕЛЯНИК, ЛИПИНИ, ТЕРЕМНО, ВІДРОДЖЕННЯ...
Здрасте Показати IP 1 Вересня 2011 19:59
Хто має звільнити архітектора? Романюк з дупутатами, які це дозволили?
Лучанин Показати IP 2 Вересня 2011 08:18
Аналогічна ситуація була на вул Кравчука 7. Двоповерхового гаража, незважаючи на протести жителів прилеглих будинків там таки втулили. ПроффесіАнали.
лучанин Показати IP 2 Вересня 2011 10:56
скільки можна спотворювати місто тими гадюшниками.Невже не мона не чіпати хоча б центральну частину міста.Нехай хоч там буде не соромно! Жителі молодці -вас підтримують всі корінні лучани! Цим зайдам з ларьками не місце там.
Anti-Mafia Показати IP 2 Вересня 2011 14:33
Нинішній керівник ДКП «Луцьктепло» Олександр Киричук не має часу займатись своїми обов'язками, він зайнятий власним бізнесом - хоче знищити сквер біля кінотеатру "Батьківщина, побудувавши чергову бізнесову халабуду - http://volyntimes.com.ua/news/484

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus