USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку майже півсотні потенційно небезпечних об’єктів

4 Червня 2013 14:30
На території Луцька знаходиться 45 потенційно небезпечних об’єктів. Це - ті, які становлять хімічну або пожежну небезпеку. Це склади з паливо-мастильними матеріалами, автозаправні станції.

Про це стало відомо під час урочистих зборів з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища 4-ого червня.

За минулий рік у Луцьку викинули в атмосферу 12,4 тисячі тонн шкідливих речовин. Це - менше, ніж торік. У порівнянні з іншими містами обласного значення України, це один найнижчих показників. Одна з причин – відсутність великої кількості промислових підприємств, - кажуть екологи.

Натомість головними забруднювачами повітря є автомобілі, яких згідно з офіційною статистикою нараховується у місті понад 50 тисяч, тобто кожен четвертий лучанин має машину. Захисники природи кажуть, що не треба забувати про транзитний транспорт, зокрема вантажні авто. Також у місті 256 фірм мають право на забруднення повітря, що перебувають на державному обліку.

Під час урочистостей Луцький міський голова Микола Романюк привітав екологів зі святом: «Якщо кожен на своїй вулиці біля свого будинку, під’їзду буде прибирати, то місто буде гарне».

Також присутніх привітали юні екологи, дітлахи з дитячого садочку № 20, а також тріо бандуристів з інституту культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського. А підприємства та підприємці, які найбільше у місті дбають про навколишнє середовище, отримали подяки.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
РЕКС Показати IP 4 Червня 2013 19:48
А Романюк, як був комунякою так ним і залишився. Прийде на Теремнівський хлібзавод, дівчата у вишиванках з короваями, прийде до екологів діти у віночках і бандуристи. Сучасний Хрущов. І чиновники його оточують як колись - "чином от ума избавленые", всі мордаті з животами і одягнені без смаку(вижу присутствие денег и отсутствие вкуса). Фу аж дивитись противно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus