USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку може обвалитися ще один будинок. ФОТО

17 Червня 2013 08:15
Обвал будинку на Рівненській, 109, що торік забрав життя двох людей, став для Луцька трагічною сторінкою. Схожа історія може повторитися на вулиці Цукровій. Там дише на ладан двоповерхівка, а днями в одному із під’їздів будинку відпав чималий шматок стелі.
Страшні історії вулиці Цукрової
Днями мешканців будинку на вулиці Цукровій, 2, що у Луцьку, розбудив жахливий гуркіт. Як з’ясувалося, стеля другого під’їзду не витримала зливи. Посеред ночі чималий шматок штукатурки просто відпав, оголивши бетонне перекриття даху.
«Добре, що то сталося вночі», - розповідає мешканка квартири №10 Євгенія Довгун. «Через те й обійшлося без жертв . В нашому будинку живуть родини з маленькими дітками, а якби на когось із малюків та штукатурка впала?! Що б тоді було, то важко собі уявити». За словами Довгун, причиною руйнації є дірявий дах. Її квартира - на другому поверсі, тому вже давно потерпає від води, що тече під час дощів із багатьох дірок у шифері.

Жінка демонструє грибок та облуплену штукатурку в спальні. «Вже три роки тут усе цвіте й відпадає», - скаржиться вона. Стеля у залі її квартири покрилася мереживом тріщин, а у коридорі – вони вже сягають чималої величини.
«Плачу більше сотні гривень за утримання будинку, та не розумію за що, адже насправді – обіцяних послуг не отримую. Лише раз у півроку в крані прокладку можуть поміняти. Хоч би хтось із комунальників поцікавився, чи нам щось потрібно зробити», - обурюється жінка.

Будинок із фільму жахів
А проблем у будинку вистачає. Другий під’їзд нагадує майданчик для зйомок фільмів жахів. Стіни обдерті до цегли, плитка на сходових клітках відвалюється, а перила, здається, ось-ось відпадуть. У першому під’їзді ситуація трохи краща: там люди на другому поверсі своїми силами зробили абиякий ремонт, а на першому - дірки позаляпували цементом працівники жеку. Мешканці розповідають, що цемент накладали як-небудь й обіцяли затерти три роки тому, однак ніхто більше не приходив, довелося це робити самотужки.
Окремої уваги заслуговує фасад будівлі. Цоколь двоповерхівки «розповзається» на очах, на стінах пішли тріщини.

За все платять двічі
Мешканка квартири №3 Валентина Кравчук переконує, що хоч жильці Цукрової платять ЖКП №2 за обслуговування будинку справно, однак самі змушені обслуговувати двоповерхівку.
«У дворі діти губляться у високій траві та бур’янах, мусили винаймати людину, щоб покосила ті зарослі», - каже Валентина Кравчук.
Щодо дератизації (знищення гризунів) та дезінсекції (знищення комах), то мешканцям двоповерхівки і тут самим доводиться давати собі раду. А боротися є з чим, адже миші, жаби та комарі люблять пробиратися до квартир через дірки у цоколі.

Ганна Ярмолюк нещодавно переселилася у цю двоповерхівку й не очікувала, що стикнеться з такою кількістю проблем.
«В мене маленька дитина, каналізація була забита три дні, й нікому до цього не було діла», - обурюється Ганна Ярмолюк. «Дитя не мало де гратися – у дворі стояла лише лавка, а насправді - дві дошки, з яких стирчали цвяхи. Ми з сусідами за власний кошт придбали й встановила лавку, пісочницю».

Мешканці вже втратили надію, що з дахом та цоколем їм допоможуть комунальники.
За словами мешканки квартири №2 Оліандри Цап, у ЖКП їй обіцяли, що в серпні цоколь буде як новенький. «Чекала довго, однак далі обіцянок справа не пішла», - констатує жінка. «Зверталася я й цього року – знову одні обіцянки: все зробимо». Та мешканці будинку на Цукровій, 2, самі теж проблем вирішити не можуть, адже більшість із них - пенсіонери.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
андрiй76 Показати IP 17 Червня 2013 12:18
Звісно шкода людей але при нинішній владі ніхто вам не дасть нової квартири.За все потрібно думати самому."Халява"закінчилась разом з розвалом Радянського Союзу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus