USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку може відкритися «Батьківський університет»

2 Червня 2010 17:50
На реабілітацію хворих на аутизм дітей значний вплив має підготовка батьків.

У Волинському національному університеті розробили проект «Батьківський університет», який зможе взяти участь у конкурсі проектів, проведених Луцькою міською радою.

Завідувачка кафедри медичної психології та психодіагностики факультету психології ВНУ Мирослава Мушкевич розповіла на тематичному круглому столі, що проект свого часу вже пропонувався на один з конкурсів.

«Ми побачили, скільки багато залежить від батьків у процесі реабілітації хворих на аутизм дітей. Але батьки мало знають про те, як правильно працювати з такими дітьми. Тому ми створили проект під назвою «Батьківський університет». На цих курсах можна буде навчати батьків правильно працювати з хворими дітьми.

Проект на один з конкурсів подавав Гендерний центр. Але він не пройшов, бо не знали, куди його приєднати – до соціальної сфери чи медицини», - повідомила Мушкевич.

Заступник директора міського Департаменту молодіжної політики та спорту Ольга Коритнєва зазначила, що вже скоро у міськраді стартує конкурс проектів. Серед пріоритетних напрямків є теми реабілітація людей з особливими потребами та підтримка соціально вразливих груп населення. Тож проект ВНУ може взяти участь у конкурсі.

Ольга Коритнєва зазначила, що відповідно до угоди між міськвиконкомом і фондом «Відродження» у бюджеті на проведення конкурсу проектів передбачено 200 тисяч гривень. Ще стільки ж має виділити міжнародний фонд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus