USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зрізання дерев у Луцьку може подорожчати

23 Листопада 2016 16:23
Нову цінову політику встановлять у Луцькій міській раді щодо зрізання дерев. Тепер зрізати одне дерево може коштувати 5 тисяч гривень.

Про це йшлося під час круглого столу щодо обговорення проекту регуляторного акта «Про затвердження показників для визначення відновної вартості зелених насаджень на території міста Луцька» в залі засідань департаменту ЖКГ 23-го листопада.

Нагадаємо, зрізання дерева у Луцьку коштує 365 гривень. Цю суму хочуть збільшити до 5 тисяч гривень. Розробник нового документу - головний еколог обласного центру Анатолій Гламазда пояснює, що вартість видалення кожного дерева буде індивідуальна.

«Це питання підняли тоді, коли одному з будівельників дозволили знести більше сотні дерев. Тому постало питання ціни. Буде затверджено формулу, яка враховуватиме три зони міста, вартість відновлення та утримання дерева до віку, в якому подібне хочуть знести», - пояснює чиновник.

Зауважимо, що вартість дерева, щоб зрізати його у центральній зоні міста, вартуватиме у 2.2 рази більше своєї фактичної ціни, 2-ї зони - у 1.9 раза дорожче й у перефиричній зоні коштуватиме в 1.7 раза більше.
Зі слів Анатолія Гламазди, вартість видалення одного дерева становитиме 4-5 тсияч гривень й наступного року може дати до 700 тисяч гривень доходу в казну Луцька. Зауважимо, що торік ця сума була – 119.8 тисячі гривень.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця повідомив, що регуляторна перевірка має завершитися на початку грудня й тоді питання винесуть на розгляд виконкому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Green Показати IP 24 Листопада 2016 12:53
Цікаво хто платить за дерева на березі річки що на Набережній

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus