USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку можуть закрити два дитсадки

26 Січня 2011 11:04
У Луцьку дошкільний навчальний заклад №29 під загрозою закриття через брак коштів для ремонту харчоблоку, а ще один дитсадок - № 23 - можуть закрити через дірявий дах.
Таку інформацію під час сесії міськради 26 січня оприлюднили депутати Ірина Комлик та Євгеній Ткачук.
За словами Комлик, до неї звернулася завідувачка закладу Людмила Ткачук, яка стверджує, що з першого липня 2010 року садочок №29 за приписом санепідемстанції був закритий.
Аби садочок почав функціонувати, необхідно було б зробити капітальний ремонт харчоблоку, однак коштів для цього з бюджету не виділили.
Натомість за кошти батьків та спонсорів – близько 20 тисяч гривень – вдалося частково відремонтувати харчоблок. На іншу частину грошей немає, тому дитячий садочок у будь-який момент за рішенням СЕС можуть закрити.
За словами Комлик ціна питання – близько 45 тисяч гривень, які необхідні для купівлі електроплит, витяжок, водонагрівачів та виготовлення проектної документації.
Цей заклад – спеціалізований, тобто там навчаються 130 дітей, які мають приписи від лікарів. Якщо заклад закриють – дітей буде важко влаштувати в інші заклади.
Депутат Євгеній Ткачук каже, що закриття через припис СЕС можна очікувати і у садочку №23, - адже там по всій площі тече дах. Через це порушуються пожежні та санітарні вимоги. Якщо проблему не усунути – закладу не дозволять працювати.
Депутати міськради підтримали запити депутатів з проханням виділити кошти з бюджету на ремонт цих закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ы Показати IP 26 Січня 2011 11:09
було б інформативніше вказувати на якій вулиці знаходяться ці садочки, і взагалі, в інших новинах теж. не всі ж знають де воно і який номер...
Юрій Ричук до ы Показати IP 26 Січня 2011 11:20
Дошкільний навчальний заклад № 23 - м. Луцьк, вул. Грабовського, 13 а Дошкільний навчальний заклад № 29 - м. Луцьк, вул. Привокзальна, 6 а
Малятко Показати IP 26 Січня 2011 12:07
От на пам*ятник півмільйона викинути не жалко було, побачимо як вони тут діткам "заспівають". Депутат! Захищай громаду - роби для живих. Тим більше, що міський бюджет - це кошти ГРОМАДИ.
Мама Показати IP 26 Січня 2011 12:08
У всіх садочках подібні ситуації , моя дитина відвідує також дитсадок і у ньому також харчоблок у аварійному стані , а однак коштів для цього з бюджету не виділиляють також , хоча ми неодноразово звертались , а тільки завідуюча за це получала по шапці
Бабусенція Показати IP 26 Січня 2011 14:10
От якби хто проаналізував, куди насправді ідуть великі кошти, які здають батьки у дитсадки. Адже ніяких квитанцій не дається, у кращому випадку напишуть на огризку паперу суму, або й так скажуть. Ніхто ніколи не звітував. Щороку нові групи по-новому починають здавати гроші все на ті ж речі.
CJ Показати IP 26 Січня 2011 15:58
У дитсадочку, куди ходить моя дитина, в аварійному стані підвал. Теж збирали по 150грн з душі. Дай Боже здоров'я ще тим нормальним завідувачам, які вибивають гроші в держави!
Ласковая Показати IP 26 Січня 2011 16:45
Якраз у цих дитсадках певно батьки гроші не здають. Якби здавали, то все було б відремонтовано.
Dyssja Показати IP 26 Січня 2011 19:02
здають на все на ліжечка на столики на посуд на зошитки на ремонти на вікна на кришу на ручки на іграшки на їжу ну фактично на все причому кожного року одне й те саме купують я не повірю шо маленька дитина може за рік часу вгробити нормального стола чи ліжко але кожен рік здаються грошики, а про списки які дають кожному прикупити то взагалі говорити не хочеться таке враження що держава взагалі не виділяє грошей ні на що.
123 Показати IP 27 Січня 2011 10:41
От можна запитати з депутатів Мажоритарщиків котрі йшли по округах садочку. Шановні зробіть, щось добре для міста за одно і пропіаритесь. А не так як завжди перед початком нових виборів майданчики встановлюєте, дороги щебінем сиплять. Шановні відремонтуйте садочки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus