USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку починають облаштування виборчих дільниць

24 Травня 2012 17:52
Виборчі дільниці, яких у Луцьку буде 82, мають відповідати нормам, визначеним законодавством, зокрема, за площею, наявністю телефонних ліній, мати належне звичайне та аварійне освітлення, засоби протипожежної безпеки тощо.

Серед нововведень, що не були передбачені під час минулих виборів, обов’язкова наявність на виборчих дільницях кабінок для голосування, пристосованих до потреб інвалідів-візочників.

Про це йшлося під час розширеної наради з питань підготовки до виборів 24 травня.

Участь в нараді взяли посадовці Луцької міськради, директори комунальних закладів – усі, хто відповідатиме за матеріально-технічну готовність приміщень, в яких будуть розташовані виборчі дільниці.

Як розповів заступник Луцького міського голови Юрій Вербич, він координуватиме роботу відповідальних за підготовку виборчих дільниць.

Наголосив, що у Луцьку буде на дві такі дільниці більше, ніж раніше. Так, потрібно подбати про виготовлення кабінок для голосування, оглянути приміщення. Посадовець також пояснив, що виборчих дільниць побільшало через те, що відповідно до законодавства до кожної має належати не більше 2,5 тисячі виборців.

До слова, в обласному центрі більшість із виборчих дільниць, а це 68, що створені на постійній основі – великі (кожна охоплює від 1,5 до 2,5 тисячі виборців), лише 4 – середні (від 500 до 1,5 тисячі виборців) і 1 – мала (до 500 виборців).

Також у Луцьку працюватимуть 9 спеціальних виборчих дільниць, - зазначив Вербич. Він також додав, що виборчі дільниці в місті, відповідно до рішення ЦВК, нумеруватимуться від №23 до №104.

Посадовець закликав відповідальних за підготовку приміщень належно поставитися до цього обов’язку, аби виборчі комісії, які сформують за місяць до дня волевиявлення, мали належні умови для роботи.

Зауважимо, що за кожним з приміщень, де будуть розташовані виборчі дільниці, Луцький міський голова Микола Романюк своїм розпорядженням «Про сприяння у підготовці до проведення виборів народних депутатів України» «закріпив» відповідального за перебіг підготовки посадовця міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus