USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку проходить фестиваль «Студентська республіка». Фото

27 Червня 2010 11:47
Участь в утворенні цьогорічної «Студентської республіки» взяло студентство 12 вишів.

Про це у перший день роботи фестивалю «Студентська республіка» 26 червня у Луцьку на території Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки розповів голова Національно-демократичної ліги молоді Валерій Пельц, - повідомляє «Волинська правда». Фестиваль проходить 26-27 червня.

«Студентська республіка» має своїх «урядовців» - міністра культури, внутрішніх справ, економіки, губернатора, голову Нацбанку.

В ході фестивалю відбуваються соціально-економічна гра «Вибори», випуск газети «За діло», турнір з Брейнг-рингу, реєстрація партій та кандидатів у мери, квести тощо.

Валерій Пельц розповів, що участь в утворенні цогорічної Студреспубліки взяло студенство 12 вишів. «Усі вони збиратимуть валюту нашої республіки», − розповів, проводячи до адмінприміщення уряду республіки (намету) Валерій Пельц.

Така валюта, за словами голови республіканського Нацбанку Оксани Киричук, називається «шарою». «При реєстрації команд кожній видається по 10 шар. Учасники економічної гри створюватимуть підприємства. Надаватимуть послуги і за це отримуватимуть такі гроші. «Шари» даватимуть і переможям конкурсів», - розповіла Киричук.
Оксана Киричук повідомила, що очолює Нацбанк студреспубліки вже третій раз, потрапила до цієї фінустанови маючи великий багаж власної участі в органах студенського самоврядування у Волинському державному коледжі технологій і бізнесу.

Головний «криміналіст» студреспубліки, Міністр внутрішніх справ Анатолій Котлюк розповів, що гарантуватиме безпеку та порядок на території самоврядного утворення. «Порядок буде, − зауважив Котлюк та нагадав, що тут не можна ні розпивати алкогольні напої, ні курити цигарок, а тим паче вживати наркотичні речовини.

До речі, серед правил, які регулюють життя студреспубліки і були розвішені на деревах, йшлося про заборону: «фальсифікацій та будь-яких підробок», «пошкодження майна», «неявки до суду при призові», «використання погроз та шантажу», «розпалювання багаття». «Хто буде порушувати правила, у тому числі коли йдеться про алкоголь – відразу будемо дискваліфіковувати», − сказав Міністр.

Студентський мер та губернатор студреспубліки Майя Марченко, обрана на цю посаду на минулорічному фестивалі, повідомила, що цього року дводенне життя молодої країни доповнюють нічний квест та конкурс краси з визначення Першої леді республіки.

Як стало відомо, студентські команди реєструвалися у політичні партії, які у свою чергу висувають кандидатів в мери. При цьому вибори проходитимуть за чітко визначеними процедурними вимогами – з бюлетенями, урнами для голосування, територіальною виборчою комісією.

«До дня незалежності Магістрат і мер поїде на всеукраїнські збори таких студентських органів влади з різних областей», − розповів Пельц.

Про свої амбіції стосовно мерства у Студреспубліці розповіла представниця команди ВНУ імені Лесі Українки Олена Гнатюк: «Ми хочемо відкрити своє бюро послуг. Підприємство, яке надаватиме послуги з транспорту, косметичні».

Участь у відкритті фестивалю взяли луцький міський голова Богдан Шиба, заступник начальника управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Ігор Дмитришин, начальник відділу у справах сім'ї та молоді Луцькради Ольга Коритнєва.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бачив Показати IP 28 Червня 2010 13:03
вчора палатки з п"яними студентами плавали у болоті після дощу. це ж треба так "вміти палатки ставити"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus