USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку прокуратура опротестовує продаж нерухомості

6 Квітня 2011 16:41
Нежитлове приміщення на вулиці Драгоманова, 1 в Луцьку, яке у 2005 році включене Луцької міською радою до об’єктів приватизації, а у 2006-му викуплене, прокуратура області вважає за необхідне вивести з переліку, бо то – пам’ятка архітектури.
Про це стало відомо 6 квітня під час позачергової сесії Луцької міської ради.

Зокрема, заступник прокурора Олег Юрченко аргументує, що приміщення є житловим будинком 20 століття, який взятий під охорону держави. А також не входить до об’єктів, що підлягають приватизації.
Як розповів начальник відділу комунального майна Луцької міської ради Тарас Яковлєв, у випадку, якщо об’єкт повертати до переліку таких, які приватизовувати не можна – фірмі, що його приватизувала, доведеться повернути 140 тисяч гривень.
За словами чиновника саме ж приміщення таких коштів не вартує. Тому пропонував протест прокурора відхилити.
Олег Юрченко каже, що на момент прийняття рішення діяв мораторій на приватизацію об’єкта. Щодо суми, яку варто буде повернути, Юрченко запропонував включити її у вартість майбутньої оренди об’єкту.
Депутат Андрій Осіпов каже, що сама приватизація будинку відбулася до внесення його до переліку пам’яток архітектури, тобто до 2008 року, тому рішення ради законне. Осіпов зазначає, що рішення про відхилення протесту прокурора підтримало дві профільні депутатські комісії.
Врешті-решт, депутати прийняли рішення про відхилення протесту прокурора. Однак Олег Юрченко каже, що прокуратура легко виграє справу у суді щодо незаконності такого рішення, адже були вже прецеденти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Goodimenko Показати IP 6 Квітня 2011 17:06
До дупи прецеденети якщо приватизовано раніше, аніж будівлю внесено до відповідного переліку памяток. ПРИ цьому ще підлягає дослідженню питання про те, як же ця будівля вносилась до переліку памяток якщо була приватною? Хто заявник? Чи знав про це власник на той момент. Чи був повідомлений, попереджений? Я не здивуюсь, якщо будівлю реприватизують, а місто влетить на бабло. Скоріш за все фірма в збитках, от і знайшлась зачіпка, де скосити капусти - киданути місто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus