USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку розпочалися православні катехізичні читання. ФОТО

17 Вересня 2013 12:27
Під час катехізичних читань усі бажаючі можуть ознайомитись зі Святим Письмом, вченням отців церкви та православним віровченням загалом, повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Першу лекцію прочитав ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Рустик Капауз. Отець Рустик, зокрема, зупинився на темі Божественного об’явлення, як засобу Богопізнання, яке сам Бог дарував людям для правильної та спасительної віри в Нього, і яке Свята Церква має у вигляді Святого Письма і Святого Передання.
Отець Рустик також пояснив, що православний катехізис (від грецького слова, яке означає «оглашаю», «повчаю») умовно можна розділити на три частини – науку про віру, надію і любов. Батюшка особливо акцентував на темі християнської любові. «Справжня любов, яка грецькою мовою, мовою оригіналу Нового Заповіту, називається «агапе» є тою любов’ю, через яку людина готова пожертвувати собою, своїм життям. «Адже нема любові більшої ніж та, коли хто віддає життя за ближніх своїх», - підкреслив отець Рустик.
Ректор Волинської духовної семінарії також відповів і на запитання присутніх.
«Метою таких катехізичних читань – підвищити освітній рівень наших віруючих людей. Зараз, в час панування інформаційних технологій, людина може ознайомлюватись із будь-якими релігіями і віровченнями. І, звісно, православні християни повинні знати істини нашої православної віри. Але найкращий спосіб – це особистий приклад. І під час цих катехізичних читань віруючі люди можуть побачити цей приклад, почути відповіді на свої запитання безпосередньо від священика», - сказав у коментарі прес-службі волинської єпархії ректор Рустик Капауз.
На цьому він і наголосив у своїй лекції: «Ми можемо не знати якихось світських наук, але якщо ми не знаємо істин про Бога, про віру і церкву, то ми не можемо спасти і наші безсмертні душі. А спасіння душі – це головне в житті людини».

Катехізичні читання розпочалися у понеділок, 16 вересня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, у Палаці культури Луцька.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus