USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку розробили кодекс водія маршруток. Ваші зауваження?

22 Травня 2013 09:05
«Кодекс водія таксі та маршрутного таксі» обговорюватимуть у Луцьку. Зустріч між перевізниками міста, представниками місцевого самоврядування, депутатами міськради, ЗМІ та активістами Луцька відбудеться 22 травня о 16:00 у коворкінг-центрі «Репортер». Усі охочі зможуть долучитися до обговорення напрацьованого варіанту «Кодексу водія таксі та маршрутного таксі».

Про це повідомляє прес-служба Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив.
Так, громадськість Луцька неодноразово висловлювала своє незадоволення поведінкою водіїв маршрутних таксі, нарікаючи на хамство, сутички та словесні перепалки, нецензурну лексику, гучні особисті розмови по телефону. Загальна атмосфера, що створюється у маршрутних таксі часто не відповідає естетичним нормам. А іноді через некоректну поведінку водіїв (перегони, різкі повороти й зупинки тощо) пасажири навіть ризикують власним життям і здоров’ям. Така ситуація не влаштовує ні самих пасажирів, ні перевізників, які завдяки таким «викрутасам» втрачають репутацію, - кажуть організатори.

Тож громадські активісти, спільно з представниками Луцьких перевізників, водіями й пасажирами маршрутних таксі напрацювали проект «Кодексу водія таксі та маршрутного таксі» - документ, який, мовляв, регулюватиме поведінку водіїв, сприятиме підвищенню їх відповідальності за безпеку та комфорт пасажирських перевезень та стимулюватиме тим самим покращення якості надання пасажирських перевезень у Луцьку.

До обговорення запрошуються всі охочі висловити своє бачення документу, який вже розроблений, а також внести свої пропозиції для остаточного варіанту Кодексу, який буде подано на розгляд сесії Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Віктор Показати IP 22 Травня 2013 09:32
Хто вірить у те, що після прийняття кодексу щось зміниться в поведінці водіїв маршруток? Я щось не дуже....
Ольга Показати IP 22 Травня 2013 10:14
А де можна подивитися цей проект документу?
Thor Показати IP 22 Травня 2013 10:53
Ещё не мешало бы пускать дополнительные маршрукти пускать с утра, когда люди едут на работу и вечером когда возвращаются, маршрутки на консервы с сардинами похожи..
Алла Показати IP 22 Травня 2013 10:56
Пропоную переглянути окремі маршрути. Оскільки маршрут №32 не дотримується розкладу, прохання до влади: продовжити маршрут №12 до зупинки підшипникового заводу, там буквально 5 хв. руху. Дуже, дуже просимо. Надіємось!
Лучанин Показати IP 22 Травня 2013 11:33
Спочатку навчіть водіів маршруток читати, а то вони в школі не читали, а ви тут якісь кодекс ім хочете дати на вивчення. Вони елементарних правил ввічливості не до римуються, не те що кодексу. Та вони правила дорожнього руху не знають, якщо ім влаштувати перевірку, чи запропонувати просто скласти чесно іспит для отримання посвідченя водія, я впевнений, що жоден не складе.
пропозиція Показати IP 22 Травня 2013 12:35
Ліквідувати всі маршрутки та маршрутчиків (власників і шоферів), як речі неприродні, злодійсько-корупційні та такі, що заважають нормальному розвитку інфраструктури. Натомість повернути автобуси державного АТП. Заодно треба ліквідувати і пропагандистів маршрутних перевезень)))
11 Показати IP 22 Травня 2013 13:11
підтримую продовження маршруту 12 до підшипникового з-ду бо 32 маршрут то ціле горе а не перевізник
22 до 11 Показати IP 22 Травня 2013 13:16
Перевізник на 32 маршруті ДЕПО. Воно всі маршрути так обслуговує, а то і гірше. А скоро йому ще маршрутів передадуть, тоді будуть всі маршрутки під ДЕПО їздити як їм захочеться. НЕ довго чекати залишилось.
Маланія Показати IP 22 Травня 2013 14:29
В основному перевізники - нормальні люди.А доводять іх до нервового стресу пасажири і техніка ,яку давно потрібно відправити на металолом.
ViNaPa Показати IP 22 Травня 2013 15:59
заодно кодекс нормального, адекватного пасажира також обговоріть.
краще велосипедом Показати IP 22 Травня 2013 17:36
Перш за все це сфера послуг. А у сфері послуг клієнт завжди правий!!! На деяких маршрутах їздять повільно. 30-40 км год. ( 47 маршрут )Збирають всіх людей, і не обходить що комусь потрібно у справах. Деякі водії перевищують 90 км годину. Багато маршруток ламаються, графіки змінюються. Немає єдиного графіку, бо немає кому замінити зламок. Невідомо коли вийти із дому. Так само як у автобусів має бути розклад який мають роздавати водії. На вимогу ніхто розкладу не дає. І на автобусі має бути написано, коли перший коли сотанній маршрут. Більшість маршруток закінчують робочий час у 23/00. А от у 24/00 чи 01/00 треба йти пішки. Нехай би ввели нічну таксу у два рази більшу тільки щоб до 24/00 їздили. І різницю збільшать до 30 хвилин кому треба зачекає. Водії не повинні на зупинках паркуватися і виїжджати не по правилах. І основне!!!Якщо я зафіксую що маршрутка на околицях міста на зупинці на вимогу не зупиняється то можна такого водія назавжди лишити права перевозити людей? Для всього потрібен контролюючий орган ніякий кодекс не допоможе людям пересуватися по місту.
Корінний Лучанин до краще велосипедом Показати IP 22 Травня 2013 20:50
Шановний ти все правильно говориш,тільки дуже ідеалізуєш свої(і наші) побажання. Ти ж помітив, тільки по іншому висловився, впроваджена GPS навігація в маршрутках не на всіх дієва.Ініціатором цього дійства є пан Романюк і команда МР. Це означає, що не контролюється міськрадою графік.І не беруть перевізника за одне місце!! Це ж Романюк обіцяв всій громаді Луцька!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus