USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку створять екологічні автомийки

29 Квітня 2013 15:50
Екологічні мийки хочуть створити у Луцьку, окрім того, планують вдихнути нове життя у парки та сквери.

Так, сьогодні, 29-ого квітня, підвели підсумки марафону бізнес-ідей, який тривав протягом року для комунальних підприємств «Автопарксервіс» та «Парки та сквери міста Луцька», - інформують організатори.

Марафон оголосив Волинський Інститутут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив за програмою «Молодь міста – підприємствам міста» за сприяння Луцької міської ради.

«На відміну від усіх попередніх конкурсів бізнес-ідей, у конкурсі для комунальних підприємств хотілося б відзначити набагато вищий рівень підготовки тематичних проектних заявок. А це значить, що ми маємо вже сформований прошарок молодих людей, які мають чітке бачення покращення економічних процесів міста і можливих шляхів втілення цього бачення,» - резюмував Президент Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петро Лавринюк.

«Нове дихання зелених територій» - проект під такою назвою визнали кращим для КП «Парки та сквери міста Луцька». Проблематика, яку висвітлює проект, – встановлення меж парків та скверів та їх облагородження, залучення громади до покращення та управління парками і скверами. Наразі у Луцьку є 2 території, які мають статус парків (парк імені Лесі Українки та парк 900-річчя Луцька), а також 42 території, які можуть розглядатися як сквери.

Кращим проектом для КП «Автопарксервіс визнали проект «Впровадження елементів екологічної інфраструктури у Луцьку шляхом створення мережі екологічних мийок». За словами директора КП «Автопарксервіс» Олександра Кралюка, впровадження цього проекту мінімізуватиме хаотичне миття автомобілів в дворах та поблизу водойм, і тим самим сприятиме покращенню загальної екологічної ситуації в місті та значно полегшить життя власникам автівок. Адже щоб помити один автомобіль затрачатиметься тільки 5 літрів чистої води, решта – рециркуляційна. Швидкість обслуговування на екомийках на порядок вища, ніж на звичайних, за рахунок високої пропускної здатності, а вартість – наполовину менша. Облаштовувати екомийки планують у місцях скупчення та відстою автотранспорту.

Щоб розпочати підготовчі роботи за проектом чекають дозволу Луцької міської ради. У разі позитивного рішення перші екологічні мийки можна чекати за 4-5 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Миха Показати IP 29 Квітня 2013 17:08
Парки та сквери міста Луцька - який марафон, вони з осоновною роботою справляються на 1 по 5 бальній шкалі, кругом срачі, насадження як після чорнобиля, а вони ідеї генерують
Алекс Показати IP 29 Квітня 2013 22:53
В нас така Еко Мийка вже є . вул.Паркова 2. Автобаня - мийка паром.
napa Показати IP 29 Квітня 2013 22:57
Цей весь марафон для легшого відведення землі під кілька мийок. По закону вони всі класичні мийки мають бути з рециркуляцією води, тільки вони на це ложили. буде кілька чергових мийок "з рециркуляцією води" :) Про екологію вони думають :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus