USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку відбулась анти-СНІДова хода. ФОТО

29 Листопада 2013 15:05
До толерантності з ВІЛ-інфікованими закликали сьогодні у Луцьку. На Волині - найбільше носіїв ВІЛ-інфекції у західному регіоні. Загалом в Україні близько 300 тисяч людей з ВІЛ інфекцією. Значна частина таких хворих уже пішла з життя.

Так, сьогодні, 29 листопада, студенти з різних навчальних закладів Волині взяли участь у ході присвяченій боротьбі зі СНІДом. Захід організувала Волинська обласна організація «Товариство червоного хреста України». Студенти рушили ходою від Луцького базового медичного коледжу і завершили її біля головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, де кожен з учасників ходи долучився до створення Всесвітнього знаку боротьби зі СНІДом.

Метою акції, зі слів організаторів, є розповсюдити інформацію, про те, що ВІЛ-позитивні люди не є становлять небезпеку для суспільства. Важливо, щоб здорові люди толерантно ставились до інфікованих і їх підтримували. Волонтери «Червоного хреста» нагадують, що ВІЛ СНІД не передається через потискання рук, поцілунки, а передається лише через кров, статевим шляхом і від матері до дитини.

Лікар обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Алла Кінах каже, що про ВІЛ інфекцію відкрито почали говорити лише у 80-их роках минулого століття. А у 90-их ця хвороба була виявлена у мешканців Волині. «За цей довгий час, коли СНІД стрімко почав поширюватися Україною, ми втратили понад 30 тисяч наших співгромадян. На Волині офіційно зареєстровано 3800 осіб, які мають позитивний ВІЛ статус, і вони проживають у кожному районі Волинської області. Все частіше цю хворобу ми виявляємо у Ківерцівському, Луцькому, Ковельському районах. Для наших пацієнтів призначають антиретровірусну терапію, яка є безкоштовною. Завдяки цій терапії люди повноцінно можуть жити, народжувати дітей», - зазначила лікар.

Зі слів медиків, колись у зоні ВІЛ-загрози були люди, які вживали наркотики, але зараз це особи, які ведуть здоровий спосіб життя. Серед них і новонароджені діти, у яких батьки ВІЛ-позитивні, але бувають випадки, коли хвороба малюкам не передається. Тому медики і надалі продовжують проводити зі студентами профілактичні бесіди і лекції.

На завершення акції студенти Педагогічного коледжу показали виставу «Вони живуть серед нас», у якій продемонстрували байдужість людей до ВІЛ-інфікованих, їх осуд та зверхність стосовно хворих людей.

Представники духовенства закликали молодь не вдаватись до випадкових статевих стосунків, вести здоровий спосіб життя і з розумінням та допомогою ставитися до людей заражених СНІДом.
Нагадаємо, що 1 грудня світ відзначає Міжнародний день боротьби зі СНІДом. У цей день особлива увага акцентується на проблемі СНІДу, суспільство закликають до толерантного ставлення до ВІЛ інфікованих.
























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus