USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку відкрили виставку вишивки. ФОТО

22 Січня 2013 15:17
У Луцьку відкрили виставку авторської вишивки Анжеліки Рудницької «Містерія літочислення» з використанням традиційних прийомів українського мистецтва.

Відкриття відбулося в приміщенні Волинського краєзнавчого музею 21 січня, - інформує ВолиньPOST.

На виставці представили різні серії робіт, які авторка виконувала протягом багатьох років. На її вишивках присутні яскраві кольори, геометричні форми, розгалужений орнамент із символічним підтекстом.

За словами Рудницької, кожен сам для себе має інтерпретувати побачене. Якогось конкретного змісту чи стандарту у роботах немає.

«Сумлінно вивчаючи давні прийоми вишивання, художниця витворила не тільки індивідуальну техніку, а й сформувала власну стилістичну лінію, сповнивши її інтелектуальним змістом сучасної людини», - зазначила директор художнього музею Зоя Навроцька про твори Рудницької.

Фізик, філософ, письменник, екс-ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Свідзинський заявив, що розвиток сучасного світу, на його думку, показує, що Бог хоче його знищити.

«Але якби я був Богом, я би не знищував світ, бачачи красу, яку творять окремі люди», - зазначив Свідзинський, натякаючи на роботи Рудницької.

Виставка триватиме у краєзнавчому музеї місяць.

Довідка


Анжеліка Рудницька - співачка, художниця, віце-президент мистецької агенції «Територія А», заслужена артистка України. Народилася в Рівному. Її роботи експонувалися в різних містах України та Європи. У 2010 році у Кореї їй присвоїли звання «Світовий майстер».



















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Показати IP 22 Січня 2013 15:23
Передостаннє фото - БОМБА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus