USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку відремонтувати тільки половину із запланованих дахів

28 Вересня 2010 14:41
До кінця року в Луцьку планують відремонтувати «критичні» дахи у 14-ти житлових будинках, однак чи дозволять погодні умови вкластись у цей термін в міськраді не впевнені.

Про це йшлося 28 вересня під час виїзного прес-клубу за участю луцького міського голови Богдана Шиби та начальника департаменту ЖКГ Івана Кубіцького.

В нинішньому році закінчується термін реалізації міської програми капітального ремонту дахів, розрахованої на 2007-2010 роки. Згідно з цією програмою за три роки планувалось провести капремонт 184 покрівель на суму 18 620 мільйонів гривень.

«За три роки ми відремонтували дахи у 95 житлових будинках. Зараз 14 будинків взяли на контроль і почали роботи. Якщо погода не перешкоджатиме, то до кінця року завершимо. Але, це осінь, і, коли йтимуть дощі, роботи не зможемо виконувати», – пояснила начальник відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду департаменту ЖКГ Луцькради Надія Коленда.

Натомість Шиба пояснив чому ремонти дахів і доріг відбуваються здебільшого восени та взимку.

«В першому півріччі дуже мало надходжень до міського бюджету. А ніхто безкоштовно працювати не хоче. Тому більшість робіт виконується восени», – стверджує міський голова.

Більшість «проблемних» дахів в Луцьку, розповів Шиба, споруджено за старими конструкціями. Крім того, при цьому використовувався руберойд низької якості. До всього, переконує очільник обласного центру, через брак коштів десятиліттями ремонт відбувався неякісний, а то й взагалі не здійснювався.

«Для того, аби покрівля будинку не псувалась, окрім регулярних ремонтів, треба дбати й про те, щоб на дах не потрапляли сторонні люди. До всього, мешканці не повинні самовільно встановлювати антени, бо роблять дірки, і вода тече», – каже Шиба.

У будинку на вулиці Наливайка нещодавно розпочали поточний ремонт покрівлі, який обійдеться у вісім тисяч гривень. Частину коштів зібрали мешканці, іншу частину виділили з міської казни. А у п’ятиповерхівках на проспекті Молоді та вулиці Січовій триває капремонт за бюджетні кошти.
Окрім цих будинків, ремонтувати дахи почали і в будинках на проспекті Соборності,17/1, проспекті Грушевського, 6а та вул. Невського, 6.

Однак під час прес-туру оминули своєю увагою чиновники будинок на проспекті Перемоги, 18, де ще з лютого не вирішується проблема з діркою у даху.

Довідково:

В Луцьку налічується 1646 будинків комунальної власності, з них 538 - це п'яти- і дев'ятиповерхові будинки з плоскими руберойдовими покрівлями. Майже 70 % цих будинків експлуатуються більше тридцяти років. Нормативний період експлуатації таких дахів – 15 років. Через недостатність коштів капітальні ремонти цих дахів не проводились. Крім того, капремонту потребують шатрові дахи житлових будинків 1950 -1970 років забудови, особливо заміни металевих звисів жолобів, водозливних труб, старого шиферного покриття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus