USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вшанували пам'ять визволителів краю. ФОТО

21 Липня 2013 11:44
Визволителів Волині від німецько-фашистських загарбників вшанували на Меморіальному комплексі «Вічна слава» 21 липня, у день 69-ої річниці визволення області.

Дійство розпочалося із панахиди за загиблими на полі бою, замордованими у концтаборах та на примусових роботах.






«69 років тому відбулася подія, яка нам дала сьогодні можливість зібратися тут, жити у своїй незалежній українській державі, виховувати своїх дітей та онуків. Я хотів би від щирого серця подякувати усім ветеранам, яким Бог дав можливість прийти на цей Меморіальний комплекс і згадати своїх товаришів, які не дожили до сьогодні», - звернувся до присутніх перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.




Він подякував усім, хто доглядає за Меморіальним комплексом, і наголосив, що пам'ять про далекі події Великої Вітчизняної війни потрібна не мертвим, а живим. Як зазначив Святослав Кравчук, потрібно, щоб діти та онуки сучасників не допустили того, щоб політики клали мільйони життів на вівтар своїх амбіцій.




Пам'ять полеглих вшанували хвилиною мовчання та залпом зі зброї.



Квіти до пам’ятника солдату поклали представники міської та обласної влади та духовенства, ветерани та лучани,які прийшли, щоб вшанувати пам'ять загиблих співвітчизників.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Любомльчанин Показати IP 21 Липня 2013 13:31
Вшанували визволителів краю - Питання - хто від кого визволив... На зміну одного диявола, прийшов другий, чи нетак?...
Лучанка Показати IP 21 Липня 2013 14:34
От шкода, шо таких героїв, як ви не було тоді! Такі розумні всі стали(
Colonel Показати IP 21 Липня 2013 14:34
Чи вивітриться коли небудь у наших недолугих чиновників імперськобільшовицький чад з голови!? Зміна одного окупанта на іншого, від рук якого загинуло набагато більше українців. Вшановуємо!??
Лучанка Показати IP 21 Липня 2013 14:37
Вшановували не систему, а людей, що загинули!
Григорій Іванович до Лучанка Показати IP 22 Липня 2013 11:20
Вшановувати загиблих мабуть краще в День скорботи 22 червня. А дійсно, чим керуються чиновники, відмічаючи такі "круглі дати"? Ностальджи за Лєніном - Саталіном? Де державницький підхід?
Colonel Показати IP 21 Липня 2013 14:38
Це про росіян. Знайди три відмінності від наших реалій?! Народ считающий пороком само желание жить независимо и в достатке - а добродетелями, соответственно, тупую стадность и покорность ("тебе чего, больше всех надо?!"), готовность жить в дерьме и грязи (что служит предметом особой извращенной гордости!) и, не рассуждая, жертвовать собой во имя малого стада - общины и большого стада - Империи (никогда и ничего хорошего этому народу не делавшей, а лишь век от века разбухавшей на его крови). Народ, совершенно искренне обожающий тиранов (как собственных, так и чужих), причем чем они более жестоки и кровавы, тем большей заслуживают симпатии! (Показательно, кстати, уже само прозвание "Иван Грозный". На западные языки оно попросту непереводимо! Там этого исторического персонажа называют "Иван Ужасный", что, согласитесь, имеет совершенно другой - и куда более адекватный - смысл. Русское же "грозный" выражает вовсе не ужас перед кровопийцей, а уважение и даже восхищение его жестокостью!) Народ даже не просто рабов, ибо рабам все же свойственно хоть иногда мечтать о свободе, но именно холуев, мечтающих лишь о хорошем хозяине - причем под "хорошим" понимается вовсе не доброта, а как раз наоборот - способность внушать страх как соседям, так и своим ("наш-то крут! у него не забалуешь!"), причем эта гордость собственной поротой задницей и битой мордой (какая еще страна измеряет свои военные заслуги размерами понесенных ею потерь?!) сочетается со всегдашней готовностью этого хозяина обмануть и обворовать по мелочи. Это даже не "поработите нас, но накормите", по Достоевскому; это - "поработите нас, а заодно и всех окружающих, что б им неповадно было! а мы ради такого дела и поголодать готовые!"
ремарка до Colonel Показати IP 22 Липня 2013 07:13
Неужели, уважаемый, Вы могли допускать, что кто-нибудь осилит написанное Вами многобуквие, да, к тому же ещё, и на имперской мове?)))))))
Colonel Показати IP 21 Липня 2013 16:14
Згадаймо десятки тисяч розстріляних без суду і слідства НКВДистами 23 червня 1941 року в Луцькій тюрмі чи у Львові, Тернополі….. Згодом, у 1944-му такого не стали робити навіть нацисти (адміністрація залишала живими в'язнів концтаборів перед приходом союзників). І це страшне у своїй безглуздості масове убивство арештованих стало одним із головних чинників укорінення антирадянських позицій тогочасного та наступних поколінь. http://www.bibo.kz/zabavnie-foto/549072-evreyskie-zaklyuchennye-v-moment-ih-osvobozhdeniya-iz-lagerya-1945-god.html
Андрій Показати IP 21 Липня 2013 20:50
Коли вже вшанують пам'ять тих,хто сьогодні вшановував ?!
загреб Показати IP 21 Липня 2013 22:14
Пир во время чуми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus