USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку займуться реконструкцією зливної каналізації

2 Серпня 2013 07:00
У бюджеті Луцька наступного року хочуть передбачити кошти на реконструкцію зливової каналізації у місцях найбільшого підтоплення.

Таку пропозицію озвучили депутати Луцької міської ради на черговій сесії, заслухавши звіт заступника міського голови Лариси Соколовської, - повідомляє видання Відомості.

На початку 43-ої сесії міської ради заступник міського голови Лариса Соколовська поінформувала про ситуацію, що склалася, 30 липня, у зв’язку з природною стихією.

Вона повідомила, що під час сильного дощу в місті випало 122 мм опадів, а це в два рази більше місячної норми, внаслідок чого були підтоплені житлові будинки, вулиці, міська клінічна лікарня, школи, котельні, трансформаторні підстанції та інші об'єкти життєзабезпечення міста.

З 16.00 частково припинили рух транспортних засобів та відключили енергопостачання на деяких вулицях міста. Зокрема, було відключено дев’ятий розподільчий пункт міської клінічної лікарні. Наразі лікарня отримує живлення з резервного кабеля. За словами заступника міського голови, системі водопостачання міста, «Луцькводоканалу» також завдано збитки.

«О 16.30 підтоплено приміщення водопровідної насосної станції Дубнівського водозабору, внаслідок чого виведено з ладу 3 електродвигуни. Прилад частотного керування електродвигуном потребує заміни. В адмінприміщенні виведені з ладу всі засоби зв'язку і оргтехніки. Вимкнуто електроживлення на 2-х ділянках артсвердловин (село Крупа та село Рованці)», - поінформувала Лариса Соколовська.

На каналізаційно-насосних станціях № 1, 2, 7, 12 роботи з відкачки переповне-них колекторів закінчились близько 3.00. На станції №3 роботи по пониженню рівня стічних вод в колекторах ще тривають. Протягом доби відкачували воду з міської клінічної лікарні.

Роботи виконувались силами КП «Луцькводоканал». «Працівники спрацювали дуже добре», - відзначила Лариса Соколовська.

Також поінформувала, що система теплопостачання (ДКП «Луцьктепло ») також постраждала у зв’язку з стихією. Відключено від електропостачання 5 котелень, адмінприміщення на вулиці Гулака Артемовського та 3 ЦТП.

Залито дощовими водами 2/3 каналів теплових мереж, що призвело до пони-ження температури гарячої води. «На даний час усі котельні та ЦТП працюють у штатному режимі», - сказала Лариса Соколовська.

Внаслідок великої кількості опадів на дорогах міста виникли провали, зокрема, на перехресті Софії Ковалевської-Відродження, на проспекті Соборності, 30, 32, на вулиці Пінській, а також на вулиці Карпенка- Карого (район річки Сапалаївки).

«Для ліквідації наслідків стихії задіяли три бригади КП «Луцькспецкомунтрансу» по розчистці зливових каналізацій та всю наявну техніку для відкачування води.

Також працювало 20 одиниць техніки та 75 представників особового складу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області», - зазначила Лариса Соколовська. «Усі служби спрацювали злагоджено та на на-лежному рівні», - додала вона.

Після інформації, озвученої заступником міського голови, депутати висловили й свої пропозиції щодо виходу із ситуації. Усі зійшлися на тому, що необхідно працювати над розробкою проекту щодо реконструкції зливової каналізації у місцях найбільшого підтоплення.

Луцький міський голова Микола Романюк доручив детально проаналізувати ситуацію, надати пропозиції та врахувати їх при формуванні бюджету наступного року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 2 Серпня 2013 08:51
вже Сапалаївку "почистили"!
Лучанин Показати IP 2 Серпня 2013 12:11
Поки будуть шукати гроші на реконструкцію,Луцьк буде плавати. Потрібно терміново прочистити зливову каналізацію.
ch Показати IP 2 Серпня 2013 12:34
В Луцьку немає чим чистити колектори. Проблема в 50% засміченості існуючих труб. Такі роботи приїжджають виконувати з Києва. Дуже "дорогі" хлопці. Купити потужний каналопромивочний автомобіль для міста і проблема вирішиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus