USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцьких бібліотеках - безплатний інтернет

24 Вересня 2011 10:42
Бібліотеки Луцької міської централізованої бібліотечної системи здобули перемогу у конкурсі «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету», започаткованому Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках програми «Бібліоміст» - відтак книгозбірні обласного центру отримали вілний інтернет для своїх читачів.
Про це інформує відділ культури Луцької міськради.
Для реалізації проекту, надання вільного доступу до інтернет-ресурсів членами міської громади Луцькою міською радою прийнята цільова програма «Бібліотека. Інформаційний простір-2011», для реалізації якої додатково виділено 95 тисяч 575 гривень.
Як результат спільної діяльності – облаштування у публічних бібліотеках Луцька шести пунктів вільного доступу до інтернету, де розміщено отримані відповідно до умов конкурсу 15 комп’ютерів з програмним забезпеченням та 4 комплекти «принтер-сканер».
Пункти вільного доступу до інтернету з 1 жовтня 2011 року діятимуть у приміщеннях:
- міської центральної бібліотеки для дорослих (вул. Декабристів, 25),
- бібліотеки-філії № 5 (пр-т Відродження, 26-б),
- бібліотеки-філії № 6 (пр-т Волі,10),
- бібліотеки-філії № 10 (Київська площа, 13),
- бібліотеки-філії № 11 (вул. Гордіюк,6),
- бібліотеки-філії №2 для дітей (вул. Воїнів-інтернаціоналістів, 5).
Довідково:
«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США.
Для сприяння досягненню цілей програми, корпорація Microsoft безкоштовно передасть публічним бібліотекам України програмне забезпечення на близько 9 мільйонів доларів США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я з луцька Показати IP 25 Вересня 2011 17:51
Не до прешся в ту бібліотеку з бесплатним інтернетом.
СookieChild Показати IP 25 Вересня 2011 22:01
З однієї сторони ідея хороша. В бібліотекі підуть учні, але нічого майже не будуть шукати, загалом це буде халявне місце для ВК... Моя думка що спочатку треба заблокувати доступ на сторінки соціальних сіток з ІП адресів бібліотек. І побачите що людей буде не так багато як вважалось

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus