USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У мерії кажуть, що басейн - деревам не завада

1 Липня 2010 12:14
Директор департаменту містобудування Луцької міської ради Георгій Шевчук стверджує, що будівництво басейну в районі міського РАГСу у Луцьку – благо і для зелених насаджень, і для інфраструктури міста.

Нагадаємо, у місті Луцьку жителі будинків, прилеглих до міського РАГСу, протестують проти будівництва на території скверу басейна. Зокрема лучани не хочуть, щоб вирубували дерева скверу, й окрім того стверджують, що з ними ніхто не погоджував наміру будувати під їх вікнами басейн. «Ми мешканці будинків вимагаємо припинити будь-які плани по винищенню зелених насаджень і будівництва автостоянки і розважального комплексу. Акції протесту будуть проводитися систематично до того часу, поки ви не відмовитеся від своїх амбіціозних планів», - зверталися мешканці будинків до міського голови Богдана Шиби.

Георгій Шевчук каже, що влада не має права відмовляти заявнику без аргументації, по-друге, громадські слухання передбачені на містобудівній раді, де «раді бачити кожного».

«Це фактично ескізний проект, де малюється генеральний план, схема зонування, що повинно розташовуватись, яку територію той басейн займе, а він повинен розміститись так, щоб було вирубано мінімум дерев. А в ідеалі не вирубано зовсім. Зрештою я там часто буваю, там є багато малоцінних дерев, там загущавлення є, і дійсно за ним потрібен догляд» - каже Шевчук.

Він зізнається, що за міський бюджет обласний центр ледь парк імені Лесі Українки та імені 900-річчя Луцька доглядає, на інші зелені насадження просто немає грошей. Натомість забудовник вирубає частину дерев, але подбає про благоустрій скверу. «Розміщення таких закладів повинне бути у паркових зонах, тому що парк – не ліс. Парк відрізняється від лісу тим, що там є цивілізація», - додає Шевчук, і каже, що генеральний план міста дозволяє розміщення об’єктів саме у цій частині міста.

Головний архітектор Луцька зазначає, що це рішення всього на всього дозвіл на створення проекту забудови - «як це все буде виглядати». Опісля на забудовника чекає ще ряд процедур: «Коли буде проектна документація, після цього проект буде винесений на містобудівну раду, яка відбувається у відкритому режимі, в залі засідань Луцької міської ради, в присутності громадських організацій та преси. Далі виконують робочу стадію проекту, після цього він проходить державну експертизу, і лише тоді об’єкт будується і здається в експлуатацію», - каже Георгій Шевчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
житель 33-го Показати IP 1 Липня 2010 12:25
Я хочу басейн недалеко від своєї квартири!
VSC Показати IP 1 Липня 2010 12:39
Там недалеко уже один идиот выкопал яму в зеленой зоне под окнами соседних домов. Он собирается церковь строить, не спрашивая жителей. А эти хотят бассейн, тоже не спрашивая жителей. А почему на планировали строить на месте Олимпии, или рядом?
сусід Показати IP 1 Липня 2010 15:45
Басейн у тому районі дуже потрібен. А той парк і парком важко назвати.
Не треба гнати Показати IP 1 Липня 2010 17:02
Хай інвестор відремонтує басейн біля 22 школи. Я пройдусь від загсу )))
ну... до Не треба гнати Показати IP 2 Липня 2010 09:37
Ну з того басейну наврядчи 50-метровий вийде.
Ира Показати IP 2 Липня 2010 09:59
Повністю згідна !!! Нехай відремонтують в Теремно басейн!
2 VSC Показати IP 2 Липня 2010 13:32
дай фиг с ними, жителями, недовольные всегда будут, что бы ни сделали или НЕ сделали. Вопрос в другом. Здесь под шумок и в короткие сроки до выборов хотят пригрести кусок земли, в обход Генплана города и в обход депутатов. Попробуйте разделить комнату в своей частной квартире без разрешения всей бумагос*альной шайки. Увидите, как наша власть "Працюе на лучан". Тут что-то очень подозрительно быстро и одобрительно со стороны Шибы. Совсем уже озверели.
Hatahama77 Показати IP 2 Липня 2010 15:25
Площа скверу - чи то 3,2, чи то 4,2 гектара. Під басейн має відійти, як вчора казали, в десь приблизно 1 гектар. А ще добавте територію для обслуговування будівництва. А там ще закортить баскетбольний майданчик звести, для парковки гелікоптерів... От і капець парку. Зрештою, Григоренко колись розповідав в інтерв"ю, що вартість будівництва басейну 1-1,5 мільйона бакинських. це виходить 8-12 мільйонів гривень. Видно, інфляція, що стало 20...
Лучано Показати IP 2 Липня 2010 23:06
Ви ж гляньте скільки шиби скверів набудував. Де не вийдеш - сквер! А вийдіть в парк від Київського майдану до річки - це джунглі імені Сороки і Шиби. Там не пройти. Ці "господарники" так чистили що тепер не пройдеш і не проїдеш. Кажуть що за це ще й ордени собі побрали.
машка Показати IP 6 Липня 2010 00:22
Рік назад вже була акція протесту - там хотіли автостоянку зробити, вже й проект був, і наміри в "Луцькому замку" надрукували. В інтерв"ю "Аверсу" пан Шевчук порадив жителям району їздити гуляти в Дачне. А тепер він іншу лапшу на вуха вішає. А фігушки вам!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus