USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У мерії розповіли, що хочуть зробити біля Сапалаївки

22 Травня 2013 17:29
Деякі будинки знести, деякі – реконструювати, ще інші – добудувати хочуть у житловому кварталі, обмеженого вулицями Чехова, Клима Савура, Задворецької та проспектом Волі у Луцьку.

Про це стало відомо під час засідання постійної депутатської комісії Луцької міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою 22 травня.

За словами начальника управління архітектури і містобудування Луцької міськради Юрія Казмірука, мотивом для розробки цього проекту планування території мікрорайону стала необхідність комплексного благоустрою центральної частини міста, адже тут – 40 гектарів землі, розрахованих на 17 тисяч населення. Так, він представив на розгляд членів комісії детальний план території і зазначив, що у кварталі має розміститися забудова каскадного типу: по 9, 6 і 4 поверхи у будинках. Тож, деякі з існуючих тут будівель доведеться зносити, перебудовувати і зводити нові.

Автор проекту Андрош Бідзіля додав, що згідно з проектом планують залишити ті будинки, «які мають цінність». Але це, з його слів, не означає, що інші ляжуть «під бульдозер».

Окрім того, проектант пропонує й реконструкцію розташованих тут закладів дошкільної освіти. «Повернути садочки в садочки і далі зробити деяку реконструкцію і добудову. Деякі будинки надбудувати. Офісні приміщення деякі реконструювати. Все є в розрахунках», - додав він. Окрім того, зазначив, що спочатку думали громадський центр тут зробити у приміщенні колишньої фабрики, але, поспілкувавшись із власниками, відмовилися від цієї ідеї. Загалом же, Андрош Бідзіля зауважив, що ідея облаштування території біля Сапалаївки була вже давно, і добре, що зараз взялися за розробку проекту планування.

Тож, тут також планують культурно-оздоровчий комплекс, танцювальний і спортивний майданчики, сквер або ж сад, проїзд для автотранспорту та мости.
«Це проект такий на років 100», - зазначив член депутатської комісії Іван Смоленг, заслухавши доповідачів.
«Там, де є розвалені будинки, коли почують, що ми хочемо зробити, там з’являться і маленькі діти, і неповнолітні, і все там з’явиться», - додав він.

Та Андрош Бідзіля додав, що задля вирішення цієї проблеми потрібно буде ті будинки викупляти, а тоді вже щось робити. Утім, що саме там буде, можна вирішувати вже сьогодні і якийсь документ як «дорожня карта» має бути.

Тож, запропонований проект планування житлового кварталу, обмеженого вулицями Чехова, Клима Савура, Задворецької та проспектом Волі, члени комісії вирішили винести на розгляд сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Misha Показати IP 22 Травня 2013 17:36
Ключове слово - Хочуть. Хотіти можна щоб в Сапалаївці Дженіфер Лопес труси прала. На хотячках нікуди не заїдеш...
Я до Misha Показати IP 22 Травня 2013 17:58
Все в більшості випадків ПОЧИНАЄТЬСЯ із слова ХОЧУ! Якщо хочуть - значить є ймовірність втілення в життя! Во як!
ісса ндойє до Misha Показати IP 22 Травня 2013 17:59
Честь !!!!!!!!!!! Ха - Ха - ха....
коля Показати IP 22 Травня 2013 22:43
аФ коли приберуть сміття, що повитягували з Сапалаївки ще восени за 900 тис грн. біля 9-ої школи?
Dyssja Показати IP 11 Червня 2013 18:47
Набудують 2 будинки і 10 торгових центрів типу "Буратіна" (ні собі ні людям)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus