USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У міській лікарні Луцька запустили кисневу станцію. ФОТО

12 Серпня 2010 14:45
На базі Луцької міської клінічної лікарні відкрили кисневу станцію за новими європейськими технологіями.

Кисневу станцію придбали за кошти компанії «Оксиген-АБ, – інформує «Волинська правда».

Начальник управління охорони здоров’я Луцькради Федір Кошель зауважив, що станція працює за принципом подачі кисню газопроводом централізовано у всі палати під низьким тиском. Станція розташована за межами корпусу лікарні.

«Не так ця технологія важлива, як захист медичних працівників і безпека пацієнтів… Також це зручність у технології, адже можна отримувати кисень на місці, не маючи проблем із транспортуванням – це крок уперед», – сказав Кошель.

У свою чергу власник компанії «Оксиген-АБ» Федір Бондюк зауважив, що станції могло і не бути на базі лікарні, якби не ініціатива її головного лікаря Лариси Духневич. «Вона поставила задачу, що тут у лікарні має бути найсучасніша станція. Чому найсучасніша? Тому що у Європі ліпшої немає. Ми цю станцію добилися», – заявив бізнесмен та додав, що технічне обслуговування його компанія проводитиме для лікарні безкоштовно.

Лариса Духневич повідомила, що старі кисневі балони, якими користувалася лікарня, передали в оренду компанії «Оксиген-АБ».

Нагадаємо, що у червні цього року кисневу станцію відкрили також у Луцькому пологовому будинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus