USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькій міській лікарні придбали тренажер для виявлення проблем із серцем

22 Червня 2018 21:59
22 червня у Луцькій міській лікарні встановили новий комплект велоергометрії вартістю 7 731 євро.

Про це в рамках моніторингу субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області», проекту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» повідомила журналістка Мая Голуб.

Головна лікарка Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич розповіла, що обладнання їм поставили орієнтовно 15 червня. Вона наголосила, що комплект велоергометрії для лікарні дуже потрібний, адже раніше лікарі працювали зі старим велоергометром.

З її слів, медперсонал знає, як працювати з комплектом велоергометрії, однак для роботи з новим обладнанням для персоналу проведуть додатковий інструктаж.

«Старий велоергометр ми прибрали і ставимо новий. Тобто в нас велоергометрія – це постійна робота. Це все добре, що є нове обладнання, бо ми є потужним медичним центром в області, звідки до нас привозять пацієнтів, наприклад, з інфарктом міокарда, з різними серцево-судинними захворюваннями. Із часом обладнання вичерпує свій ресурс і треба міняти на нове. Тому ми дуже тішимося, що для нас поставили нове», – зазначила Лариса Духневич.

Керівник відділу маркетингу фірми «IMESС» Станіслав Тесленко встановив обладнання у кабінеті Луцької міської клінічної лікарні та проконсультував медпрацівників, як працювати з новим обладнанням.


Велоергометр виглядає як тренажер. Коли пацієнт крутить педалі на «велосипеді», лікар може завдяки отриманих на екрані даних зробити висновок, чи є у пацієнта проблеми із серцем. Також велоергометр може показати спортсменам, наскільки їх серце готове до фізичних навантажень.

Новий велоергометр показує високоточні результати.

Також в рамках проекту «Світового банку» закупили комплекти для проведення велоергометрії у Ковельську центральну районну лікарню, Нововолинську центральну міську лікарню, Камінь-Каширську центральну районну лікарню, Ратнівську центральну районну лікарню та Волинський обласний госпіталь ветеранів війни.

Нагадаємо, що аналізи на обладнанні, закупленому в рамках проекту МОЗ та Світового банку, для пацієнтів є абсолютно безкоштовними.

Довідково:

У Волинській області триває реалізація субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» проекту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Журналістка Мая Голуб спільно з Київською школою економіки здійснює моніторинг виконання субпроекту на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таня Строцюк Показати IP 23 Червня 2018 09:24
А пацієнти будуть і далі оброк платити на рукавички, спирт та інше!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus