USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У суботу в Луцьку на годину вимкнуть світло

24 Березня 2010 14:08
27 березня у всьому світі відбувається година Землі – обласний центр долучиться до цієї акції.
Заступник луцького міського голови Петро Гоцалюк закликав лучан у цей день о 20:30 обмежити споживання електроенергії. Зокрема, він попросив вимкнути підсвітку фасадів будинків та електроприлади на годину. «Потрібно остудити планету, щоб запобігти глобальному потеплінню», - сказав Петро Гоцалюк.
Міський голова Богдан Шиба пожартував, що тим, хто не вимкне електроенергію, силоміць «допоможе» «Волиньобленерго».
«Хто не буде активним – поправимо. А то людство починає втрачати такт», - зауважив Шиба. Він додав, що такі акції допомагають розвивати самодисципліну.
Довідково:
Година Землі була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу.
Всесвітньо відомі пам’ятки Золоті Ворота в Сан-Франциско, Колізей в Римі та білборд «Coca Cola» на Таймз-Сквер на годину стали темними, як символи надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату.
Понад 64 країни заявили про свою участь в Годині Землі 2009. Їх кількість продовжує зростати кожного дня, оскільки люди усвідомлюють, що такий простий вчинок може мати глибокі результати у стимулюванні змін
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Будь готовий Показати IP 24 Березня 2010 15:56
Цікаво, хто іще так мавпує захід? Дружніми колонами колишні жовтенята, піонери та комсомольці вшановують пам`ять Павлика морозова, ой, вибачте,Дня Землі. Краще займалися б роботою, а то світло відключають, економлять, а лікарням теж відключимо?, і банкам не завадить відімкнути сигналізацію.
ursa Показати IP 24 Березня 2010 18:39
«Потрібно остудити планету, щоб запобігти глобальному потеплінню» -- более маразматичной фразы слышать не доводилось :D
WhiteWolf Показати IP 25 Березня 2010 09:34
Круто! Просто офігенно! А зараз (9:33) на Ковельській горять ліхтарі.
Абориген Показати IP 25 Березня 2010 10:59
А за освітлення вулиць платить міський бюджет,а що ж хотіти,коли керує організацією старий пердун Ковпак,а в нього вже маразм повний.Скільки недоумку меру можна тримати порохно,яке вже вижило з розуму?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus