USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У центрі Луцька в нечистотах потопає вулиця

17 Травня 2010 17:24
Третій рік поспіль вулиця Гончарова у центральній частині Луцька потерпає від підтоплення та фекалій у калюжах.

Про це йшлося під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міськради Олександр Рой розповів, що після дощів вода зі схилів зливається на вулицю Гончарова, що поблизу вулиці Паркової. Там немає зливової каналізації, тому й вода підтоплює будинки.

Міськрада отримує численні скарги від мешканців. Адже у калюжах плавають нечистоти від несанкціонованого підключення до фекальної каналізації, територію заполонили комарі.

Директор КП «Луцькспекомунтранс» Валерій Кузьмич зауважив, що раніше вода із цієї вулиці сходила до Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Наразі цього не відбувається.

Щоб розв’язати ситуацію, Кузьмич запропонував вирити меліоративну канаву або підключитися до фекальної каналізації на сусідній вулиці. Він додав, що мало не щоденне відкачування води із вулиці Гончарова забирає чималі кошти у підприємства.

Валерій Кузьмич зауважив, що виготовлення проектно-кошторисної документації для створення нової зливової каналізації коштуватиме 13 тисяч гривень. А скільки коштуватимуть власне роботи – невідомо.

«У нас була зелена, чиста вулиця. А зараз там стоїть поганий запах і мешканці будинків мають робити місточки, щоб виходити із домівок. У мене в гаражі навіть б’є джерело. Підвали постійно затоплюються», - сказав начальник управління держкомзему у Луцьку Богдан Кухарчук.

Він проживає на вулиці Гончарова. На засідання комісії прийшли і його обурені сусіди

Директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький розповів, що бюджет міста вже прийнятий і тому коштів на спорудження нової зливової каналізації немає. Гроші можуть з’явитися лише за підсумками шести місяців роботи за наявності перевиконання казни.

Заступник Луцького міського голови Борис Сорока запропонував розглянути це питання на сесії міської ради. А кошти для виготовлення проектно-кошторисної документації віднайти у фонді охорони навколишнього середовища.

Також Борис Сорока зауважив, що потрібно знайти винних у тому, що до підтоплення вулиці Гончарова додалися ще й нечистоти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лУЧАНО Показати IP 17 Травня 2010 20:58
ще півроку Шиби на посаді міського голови то увесь Луцьк в нечситотах потоне. А ці клоуни пробюджет говорять!
Дігер Показати IP 18 Травня 2010 10:13
Цей Кухарчук, у якого б'є джерело, вже стільки набрав хабарів, що може за власний кошт побудувати нову каналізаційну систему цілого міста Луцьк і це не відіб'ється на його матеріальному становищі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus