USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У центрі Луцька забули про мешканців. ВІДЕО

30 Липня 2013 09:43
Вибоїни у тротуарі, розписані стіни, гори сміття та майже лісові хащі - і це далеко не весь перелік того, на що скаржаться мешканці восьмого будинку по проспекту Волі. В самісінькому центрі міста, де здавалося б мало бути все доведено до ладу, занепадає один із дворів. І коли сам проспект комунальники та влада ще намагаються впорядкувати, то зазирнувши на дворові території люди жахаються, - про це йдеться в повідомленні ТРК «Аверс».

Мешканці житлових будинків, що на проспекті Волі обурюються. Проживаючи поряд із впорядкованою центральною вулицею обласного центру, не можуть добитися справедливості. Ось уже кілька років місцеві можновладці не звертають увагу на скарги, щодо приведення до ладу їхнього двору та аварійного будинку. З кожним роком ситуація змінюється, але лише на гірше. Стовпи ліхтарів демонтували ще двадцять років тому.

Один з мешканців Євген Должанський: «Це вже років більше двадцяти світла в нас немає в дворі… Це двір забутий міською радою, забутий ЖЕКом. В ЖЕКу мінялися, як і мінялися в міській раді керівники, толку ніякого не має».

Після чергового звернення торік до відповідних інстанцій міської ради щодо освітлення двору, його мешканці отримали лише письмову відповідь заступника міського голови Лариси Соколовської. Як розповідають люди, у ній йшлося про те, що прибудинкову територію обстежили, але кошти на проведення тут ремонту не передбачені бюджетом.

Не краща ситуація із, так званими, зеленими насадженнями. Крони дерев сягають вікон четвертого поверху. Та схоже, що у працівників третього ЖЕКу є важливіші справи, бо на усі скарги мешканців ніхто й досі не зреагував.

Євген Должанський з цього приводу зазначив: «Це тут у нас уже ліс просто. Ці дерева уже 53 роки ростуть… Ми що просили зробити, ми просили їх окультурити. По закону дерево має рости на відстані 25 метрів від будинку. Не дай Бог десь випадок: вітер, ураган. Впаде розламає. В нас була гілляка одрізана на тому дереві, діставала до 4 поверху. Якось впросили, вони відрізали. Кінчився бензин, вони п’яні забралися поїхали».

Мешканці бідкаються: їхнє подвір'я перетворюється на «прохідний двір», громадський туалет та сміттєзвалище. Під час проведення масових заходів у центральному дворі збираються усі охочі. А водії автомобілів, приїжджаючи у центр міста, організовують тут безкоштовну стоянку для своїх машин.

Житловий будинок № 8, в якому проживав відомий волинський поет Олександр Богачук, теж розвалюється на очах: занедбані підвали та горище. І якщо зі сторони проїжджої частини фасад будинку приведений до ладу, то зі сторони двору, руйнуються і сходи, і водостічні труби. Просідає фундамент, а в самих квартирах тріщать стіни. І поки влада тільки дає відписки, мешканці все ж сподіваються, що їхній двір таки ввійде найближчим часом до списку таких, що потребують ремонту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
місцева Показати IP 30 Липня 2013 10:54
Вчасно ж ви тут цю статтю продублювали, за останні 2 дні наш двір змінився не в кращу сторону, тепер щоб дістатися багатоквартирного будинку 8а що в цьому ж дворі - ми змущені йти аж до кафе Сніжинка. Все розрито і навряд назад заасфальтують знаючи наш менталітет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus