USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У воді киснуть городи і підвали лучан

19 Травня 2010 17:41
Жителі вулиці Тарасова на Малоомелянівському масиві вже третій рік поспіль потерпають через підтоплення – у воді киснуть їхні земельних ділянки.

Про це йшлося під час виїзної комісії Луцької міськради.

Проблема виникла у найнижчій точці на вулиці Тарасова. Колись там був природній стік води – текла невеличка річка. Коли люди отримали на цій території земельні ділянки, то не подумали вчасно про водовідведення. Тепер ця проблема вилізла боком.

Лучани взялися рятуватися за принципом «моя хата скраю» - понавозили землі, повиривали рови для стоку. Проте вода із часом опинялася у сусідів на городі. У деяких вода кілька років стоїть у підвалах, а на певних ділянках городів неможливо займатися садівництвом.

Зливової каналізації тут немає. Частина води навесні збирається у канаву, яку викопали на землях комунальної власності.

Директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич розповів, що проблему можна вирішити кількома шляхами: або залишити вириту канаву і укріпити бетоном її стінки, або замовляти проект для спорудження системи із трубами та колодязями. Останню доведеться заривати у землю на городах лучан.

Перший варіант більше імпонує керівнику комунального підприємства. Про вартість другого Кузьмич не береться говорити. Не знає, скільки коштуватимуть витратні матеріали.

«Роботи тут небагато. Відкопати землю, покласти труби і закопати», - стверджує Валерій Кузьмич про вартість робіт на Малоомелянівському масиві.

Проте попередньо потрібно домовитися із власниками землі навколо місця для збору води. Адже від їхньої доброї волі залежить - чи прокладатимуть труби на їхній території. Додає, що міський бюджет затверджений, а тому кошти на проектно-кошторисну документацію у нього «втиснути» не вдасться. Каже, що укріплена канава усуне проблему для мешканців навесні та восени.

Проте лучани таким рішення комісії залишилися невдоволені. Заявляють, що й далі скаржитимуться в різні інстанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus