USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Володимирі-Волинському треба два мільйони на полігон

25 Серпня 2011 13:19
У Володимир-Волинському районі постало питання будівництва другої карти полігону твердих побутових відходів – на це потрібно близько двох мільйонів гривень.
Володимир-Волинським полігоном твердих побутових відходів користуються три сільські ради й два міста – Володимир-Волинський та Устилуг, – пишуть Відомості.UA.
Перша карта полігона була споруджена у 2008 році й уже заповнена на 90%.
«У нас нема розкиданого сміття біля полігона, як це буває, – каже перший заступник міського голови Микола Веремчук, – тому що при будівництві була дотримана проектно-кошторисна документація. І, що головне, карта для складання побутових відходів була загороджена, й це дозволило уникнути розкидання та рознесення сміття вітром. Ми маємо підведене світло, свою воду».
Від сміттєзвалища не відчувається смороду, адже місце вибрано неподалік від лісу, який відіграє роль природного фільтра, – йдеться у публікації. Дорога до полігона вистелена з аеродромних плит, рівна, що дає можливість берегти комунальну техніку.
Веремчук каже, завершити роботи з будівництва другої карти полігону планують вже цього року.
За словами посадовця, на будівництво другої карти треба близько двох мільйонів, але, міська влада старається здешевити роботи.
Тут власними силами підготували котлован, частково закупили спеціальну плівку для вистелення дна. Ще потрібно вирівняти дно, постелити плівку, зробити глиняний замок. Тому міські посадовці сподіваються, що все обійдеться у 400 тисяч.
Ту ж частину полігона, яка вже майже заповнена, рекультивують і висадять на ній ліс.
Директор комунального підприємства «Полігон», у віданні якого знаходиться полігон ТПВ, розповів, що вони строго витримують технологію накопичення побутових відходів. Адже об’єкт знаходиться під прискіпливою увагою контролюючих органів і зацікавлених осіб із ближнього зарубіжжя.
Сусідня Польща постійно тримає екологічну ситуацію на контролі. Тут же на місці в окремі мішки відбирають пластикову тару, яку потім відвозять на переробку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus