USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ускладнень від щеплень у лучан давно не було, - Кошель

12 Квітня 2010 14:43
За останні вісім років у Луцьку не реєструвалися ускладнення після вакцинації дітей.

«Кожного року реєструють до 5 випадків реакції на щеплення. В пацієнтів підвищується температура тіла, з’являється почервоніння у місці введення вакцини. Проте «грубих» реакцій не було», - каже начальник міського управління охорони здоров’я Федора Кошеля.

Також він розповів, що луцькі лікарі нещодавно отримали вакцину БЦЖ, якою щеплюють немовлят у перші дні життя.

Федір Кошель розповів, що протягом І кварталу 2010 року в Луцьку пологовому будинку новонароджених не щеплювали вакциною від туберкульозу - її бракувало. Також не в повному обсязі надійшли вакцини ще від 4 хвороб.

«Порушився календар щеплень, затверджений міністерством охорони здоров’я», - сказав Кошель. Нагадаємо, що для щеплення луцьких немовлят для міського пологового будинку бракувало 3,5 – 4 тисяч доз вакцини від туберкульозу.

Кошель додав, що на Волині близько 3 тисячі 600 батьків відмовилися від щеплень дітей.
На думку посадовця, батьки бояться ускладнень.

Довідково:

Вакцина БЦЖ — це живі збудники туберкульозу, які після спеціальної обробки втратили здатність викликати захворювання, але при цьому створюють імунітет проти нього.

В Україні проводять щеплення проти туберкульозу у дітей в пологовому будинку в перші 3–7 діб після народження і ревакцинують у 7 і 14 років (за умови негативної проби Манту).

Якщо з якихось причин дитина не була щеплена в пологовому будинку, то її вакцинують у поліклініці або стаціонарі: у разі переведення новонародженого в лікарню з пологового будинку.

Із народження й до 2-місячного віку щеплення проти туберкульозу проводять без попередньої проби Манту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Нестерова Ірина Показати IP 12 Квітня 2010 15:05
Цікава ситуація: щеплення від туберкульозу роблять давним давно. До того ж раніше не було такого спротиву з боку батьків. Чому тоді скільки років не вщухає епідемія туберкульозу?
Руди Прыгала На Батуте И Потерялась! Показати IP 12 Квітня 2010 18:12
Гм, пан Кошель чи то слабо поінформований чи то не бажає говорити про випадки потрапляння дітей до реанімації після щеплення від поліомеліту? А так, хазяйкам на замітку: у Німеччині щеплення роблять 7-річним дітям, тобто таким, у яких сформований імунітет.
filadelfos Показати IP 13 Квітня 2010 10:03
приходишь в поликликлинику и врачи как зомбированые бубнят о чудодейственной силе прививок. Копнуть немножко глубже - они уже ничего не знаю. Им просто надо исполнить "план"))Сначала к тебе с улыбкой, сюсю с бебсом, а потом когда вы не принимаете их точку зрения, сразу - холод, раздражение, и презрение к вам и вашему ребенку))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus