USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В червні лучан можуть позбавити гарячої води

17 Травня 2011 16:32
Керівник «Східноєвропейської теплогенеруючої компанії» Олександр Кропива не певен, що підприємство зможе отримати ліміти на природний газ на першу декаду червня.

Про це йшлося сьогодні, 17 травня, під час наради у Волинській ОДА з питань розрахунків за енергоносії, – повідомив «ЗІК».

В обласної влади чимало запитань до луцької мерії з питань розрахунків за енергоносії. Адже на ринку теплокомуненерго облцентру Волині працює не лише ДКП «Луцьктепло», а й приватна «Східноєвропейська теплогенеруюча компанія».

Цій фірмі належить найбільша котельня Луцька, від якої теплоносій подається до осель в найбільш густонаселених масивах міста – 33-му та 40-му мікрорайонах.

Але приватна фірма не працює напряму зі споживачем – у ролі посередника виступає ДКП «Луцьктепло», яке купує теплову енергію у «Східноєвропейської теплогенеруючої компанії» і вже фактично перепродує людям.

Тож адміністрування коштів, отриманих від мешканців, за тепло і гарячу воду, також здійснює ДКП «Луцьктепло».

Як заявив під час наради керівник приватної фірми Олександр Кропива, існує велика ймовірність, що з 1 червня котельня зупиниться. Адже рівень розрахунків за покупне тепло з боку «Луцьктепла» незадовільний.

За інформацією ОДА, упродовж нинішнього опалювального сезону ДКП придбало у «Східноєвропейської теплогенеруючої компанії» теплової енергії на 57,9 мільйона гривень, а заплатило трохи більше половини – 30,7 мільйона гривень.

Незважаючи на те, що договір передбачає стовідсоткові розрахунки, в облдержадміністрації наполягають: нехай комунальне підприємство Луцька неспроможне повністю розрахуватися з фірмою, але ж забезпечити мінімальний рівень розрахунків повинне, аби компанія могла отримати ліміти наа газ.

За словами Олександра Кропиви, за сімнадцять днів травня ДКП спожило теплової енергії на мільйон гривень, а перерахувало «Східноєвропейській теплогенеруючій компанії» лише 48 тисяч гривень.

«На 99% ситуація така, що скоро котельня на вулиці Карбишева буде зупинена», – обмовився Кропива.

Він переконує: якщо «Луцьктепло» здійснить платежі, то на третю декаду травня «Східноєвропейська теплогенеруюча компанія» отримає ліміти на природний газ, відповідно, «Волиньгаз» не відключить котельню від постачання. Але що стосується отримання лімітів на газ на першу декаду червня – ситуація дуже складна і незрозуміла.

Своєю чергою виконувач обов’язків директора ДКП «Луцьктепло» Василь Дубняк пообіцяв: сьогодні підприємство проплатить «Східноєвропейській теплогенеруючій компанії» 500 тисяч гривень.

На думку заступника луцького мера Лариси Соколовської, шанси луцьких ТКЕ отримати ліміти на газ на третю декаду травня і першу декаду червня «мусять бути стовідсоткові».

«Потрібно докласти всіх зусиль, адже це – проблема не тільки Луцька, а проблема стосунків із «Нафтогазом» стосується і Володимира, і Ковеля. Бо різниця в тарифах є, вона «літає» там у Верховній Раді. І якщо ми сьогодні проплатимо так, що у нас не буде боргу, то ми не закриємо різниці в тарифах», - зазначила вона.

«Більше 60% (за природний газ, – ЗІК) ми не повинні проплачувати, бо цих решта 40% – це різниця в тарифах. І ми авансом, не платячи якихось податків чи зарплат, змушені перекидати фото до Києва. Я планувала, що ми дружно всі під егідою ОДА всі ці питання вирішимо. Якщо ні – то будемо вирішувати самотужки. Але лучани з гарячою водою будуть обов’язково», – розповіла ЗІКу заступник Луцького міського голови Соколовська.

Щоправда, Кропива не настільки оптимістично налаштований при оцінці шансів отримати ліміти на природний на першу декаду червня. «Чи будуть ліміти – не знаю. Будемо працювати», – лаконічно зазначив він ЗІКу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Роман Показати IP 17 Травня 2011 16:57
От тільки приходить літо, відразу позбавляють гарячої води. Ясно що населення вчасно розраховується, а от наша влада, просто цікаво, для себе, от скільки вам треба, щоб перестати красти? Невже такої суми в природі не існує? От вам не набридло бути трутнями, тільки красти і жити за рахунок інших? Ваш мозок вже атрофірований повністю, а у ваших нащадків його взагалі не закладено. А Соколовська молодець,"мусять бути стовідсотковими". Це як, ми тут вкрали, то зніміть ще з населення? Так виходить?
Валя Показати IP 18 Травня 2011 08:46
Ми платимо вчасно, а вони ще й воду не дають гарячу. Скільки вже так буде продовжуватись? Що за безпорядки у місті ? Що собі думають депутати, що вони там роблять, що вирішують? Хто більше взяв?
UriK Показати IP 17 Червня 2011 05:54
Громадянам потрібно зрозуміти що їх не чують і не бачать, ось олігархам списали 26 мільярдів гривень боргів за газ, іх і бачать і чують. Перестаньте платити, виявіть свою громадську позіцію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus