USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Луцьку виявили «трудове рабство» неповнолітніх

17 Серпня 2010 11:23
Результати перевірки діяльності 22 торгових кіосків на проспекті Волі та біля Завокзального ринку показали, що лише кожен третій продавець має укладений трудовий договір, а у деяких павільйонах працюють неповнолітні.

Таку інформацію оприлюднила 17 серпня під час оперативної наради у луцького міського голови Богдана Шиби начальник відділу праці департаменту економіки Тетяна Стефанюк.

Перевірку проводили 2 та 11 серпня. Загалом в зазначених кіосках працюють 24 торговці, проте лише троє з них показали документи, що засвідчують їх легальне працевлаштування. Стефанюк зазначає, що інші працівники «не розуміли, чого хоче від них перевірка», а у деяких кіосках торгували неповнолітні.

Більшість з малих архітектурних форм, які розташовані на зазначених територіях, встановлені на основі договорів оренди або особистого сервітуту. Проте перевірка встановила, що торговий павільйон на вулиці Глушець, кіоск з морозивом на проспекті Соборності, павільйон з фруктами та овочами на вулиці Кравчука та деякі кіоски на автостанції №2 працюють самовільно.

Власники літніх майданчиків на вулиці Кравчука, 32, і Конякіна, 37а, не надали перевірці документів про законність їхнього розміщення. В більшості кіосків продавці не змогли продемонструвати повний пакет дозвільних документів, дехто показував лише частину, інші ж запевняли, що документація знаходиться у власників, – розповідає Стефанюк.

Результати перевірки відділ праці надіслав до управління захисту прав споживачів, податкової інспекції та інспекції з праці. Проте луцький міський голова Богдан Шиба закликав надіслати в першу чергу подання до прокуратури.

«Це звичайне трудове рабство, яке здійснюється кожного дня. Ці люди не тільки не мають відповідно оформлених угод, вони працюють в кіосках цілодобово, відповідно, мають отримувати за ненормований робочий день, наднормову роботу», – зазначив Шиба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ольга Показати IP 17 Серпня 2010 13:27
Читаєш і диву даєшся. Так у нас в Луцьку більша половина Луцька працює неофіційно,бо ці новоспечені бізнесмени, використовують нас, як рабів.Не тільки платть копійки ще й знущаються, пропрацюєш місяць, взагалі виганяють, кажуть ти не підходиш, та й грошей не дають. Іде конвейєр,робимо на них безплатно,щей пригрожують, скажеш кому, знайдемо придушимо.Це ж ілада винна,що можновладці так себе почувають безпечно і їх свавіллю немає меж

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus