USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Від повені лучан рятуватимуть піском, ямою та… катамараном

23 Лютого 2010 10:10
Луцькі чиновники стверджують, що майже готові до прогнозованого паводку – залишилося узгодити дрібниці.
За прогнозами заступника міського голови Бориса Сороки, талі води можуть підтопити в Луцьку 88 будинків і 5 підприємств. Щоб урятувати місто від паводку, використають насосні станції МНС для відкачки води та комунальних підприємств, а також 4 машини комунпідприємства «Луцькспецкомунтрансу».
«Потрібно якнайшвидше вирішити питання забезпечення бензином та дизпаливом. Уже вирита яма на вулиці Городецькій, котра пройме 600 кубічних метрів талих вод. А також підготовлена насосна станція МНС, котра пропускає 110 літрів за секунду до зливової каналізації на вулиці Львівській», - сказав Сорока.
Для порятунку Центрального парку культури і відпочинку від підтоплення заготовили 300 мішків із піском, укріпили дамбу і підготували катамаран. «Часу на розкачку немає. Милості від природи немає потреби чекати», - додав Сорока.
Заступник міського голови наголосив, що комунальники повинні розчистити від снігу території навколо ринків, шкіл, вишів, автостанцій і залізничного вокзалу. «Чимало снігу поруч універмагу, головного комплексу ВНУ імені Лесі Українки та податкової адміністрації», - зауважив чиновник.
«З’явилися і «раціоналізатори» - почули про яму на сусідній вулиці і собі хочуть викопати. Але обов’язково в сусіда на городі», - жартома каже міський голова Богдан Шиба.
«Не потрібно наганяти паніку і страх. Підтоплення буде не найбільше в історії Луцька», - резюмував Шиба.
Борис Сорока додав, що підприємства самі мають опікуватися вивезення снігу із власних територій. Звісно, може вивезти і ЖКП. Проте тоді керівники підприємства заплатять за таку послугу за трикратним тарифом.
Довідково:
Товщина снігу в Луцьку на 23 лютого становить 27 сантиметрів. Кілька днів тому вона сягала 40 сантиметрів.
Ґрунт промерз на 25 сантиметрів. Товщина криги на річці Стир – близько 20 сантиметрів. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Лютого 2010 11:13
Борис Сорока додав, що підприємства самі мають опікуватися вивезення снігу із власних територій. Звісно, може вивезти і ЖКП. Проте тоді керівники підприємства заплатять за таку послугу за трикратним тарифом - і де логіка????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus