USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відкриття нових маршрутів не на часі, - Романюк

20 Липня 2011 15:25
У відповідь на запит депутата Луцької міської ради Романа Романюка, у якому йшлося про можливість створення нового автобусного маршруту у місті, міський голова Микола Романюк відповів, що наразі у мерії - інші пріоритети.

Так 23 червня депутат Романюк звернувся із запитом до мера Романюка, де попросив створити новий автобусний маршрут до району Вишків, - повідомили у прес-службі ВОО ПП «За Україну!».

Депутат пропонував створити новий маршрут сполученням: вул. Героїв УПА (колишня Червоноармійська, район Вишкова) – вул. Стрілецька – пр-т Перемоги – пр-т Соборності – пр-т Молоді – пр-т Відродження, вул. Рівненська, Київський м-н, вул. Дубнівська та в зворотньому напрямку.

Це б дозволило мешканцям Вишкова без пересадок доїжджати до основних спальних та бізнесових районів Луцька, - вважає депутат. Бо наразі із району Вишків курсують автобуси лише двох міських маршрутів 26 та 26-а, які довозять пасажирів лише до невеликої частини міста.

У відповідь на запит депутата міський голова Микола Романюк нагадав, що з 1 липня на маршрутах міста працюють перевізники, які виграли тендер.

«Враховуючи специфіку забудови Луцька, пропускну спроможність автошляхів, що проходять через центр міста, розташування соціальних об’єктів, звернення перевізників та громадян, необхідно в першу чергу впорядкувати рух автобусів, аби чітко дотримувався швидкісний режим та графік руху», - йдеться у відповіді мера депутату.

Міський голова повідомив, що переможці конкурсу не пізніше як через три місяці після підписання договору має забезпечити автобуси GPS-сумісним обладнанням, яке повинно забезпечити організацію і управління рухом автобусів.

«Ці системи призначені для постійного контролю за виконанням умов договору, швидкісного режиму руху, дотриманням графіків руху, автоматичного, незалежно від водія оголошення зупинок тощо», - пише мер.

Міський голова зазначив, що ці роботи «є першим етапом вдосконалення роботи громадського транспорту у місті.

Після обстеження існуючих пасажиропотоків буде проаналізовано доцільність відкриття нових та зміни існуючих маршрутів.

При чому, зауважив мер, це слід зробити «без додаткових навантажень на дохідну та витратну частину діяльності перевізників, адже їх дисбаланс впливає на тарифи послуг з перевезення».

Цікаво, що після останнього тендеру у Луцьку, порівняно з результатами тендеру 2007 року, зменшилася кількість пасажирського транспорту, що перебуває в русі.

Це пов’язано «із зменшенням пасажиропотоків, а також із ростом вартості паливно-мастильних матеріалів, запчастин та інших складових, пов’язаних із перевезенням пасажирів», - пояснив міський голова Луцька
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Sergiyua Показати IP 20 Липня 2011 16:44
Якщо не можна створити новий то продліть існуючий 26А або відновіть один з старих №№7,7А. А взагалі дивлячись на заповнені маршрутки місту б не завадили нові маршрути.
Нацмен Показати IP 20 Липня 2011 17:45
Документи тут: http://zaukrainu.info/2011/07/lutskyj-miskyj-holova-proihnoruvav-vymohu-hromady-zapustyty-novyj-avtobusnyj-marshrut-do-vyshkova/
Цікавий Показати IP 20 Липня 2011 18:14
Створення нового маршруту не потребує жодних фінансових витрат з міського бюджету, створює нові робочі місця, надає можливість перевізникам використати автобуси, які звільнились після програних тендерів! мабуть не вміють депутати та перевізники так як облспоживспілка проекти рішень "готовити"...
Лучанин Показати IP 20 Липня 2011 18:25
Романюку щоб не робити, аби тільки нічого не робити. Сидить тихенько чекає нових виборів. Зараз люди зі сходу з відпочинку повертаються: там місця тільки сидячі, майже завжди, хоча бувають і виключення, але це виключення, люди оплачують проїзд при виході: доїхав - заплатив, а не так як в нашому ЛПЕ - тролейбус чи автобус зламались і сиди чекай, поки тебе пересадять, хоч можна повернути за невиконану роботу гроші і людині добратись іншим транспортом. А взагалі пасажирські транспортні сполучення міста зовсім не продумані і судячи з того що зараз Дячук зробив з 4, то найближчим часом буде тільки гірше. А пропозиція щодо нового маршруту хороша. Шкрода що меру на людей на...
Мамай Показати IP 20 Липня 2011 18:55
Навіщо два маршрути з Вишкова на Львівську, один з маршрутів не можна перекинути на 33 квартал? Це і доступ до дитячої лікарні і автостанції.
Луч-Анин Показати IP 20 Липня 2011 21:58
Не на часі? Вишківські дороги якраз одні з найменш завантажених. Я думаю, що чи Голєва, чи Вітинський, чи Шаміс з радістю би взяли цей маршрут. Потенційно він доволі рентабельний.
Sergiyua Показати IP 21 Липня 2011 10:58
Не вже це так важко зробити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus