USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Війна бізнесменів у Ковелі триває

15 Квітня 2013 10:17
Що стоїть незаконно – будинок чи магазин, не можуть розібратися двоє ковельських бізнесменів.

Суди, перевірки, з’ясування стосунків - ковельські підприємці Сергій Нагорник та Володимир Пархонюк воюють вже декілька років через добудову приміщення одного з підприємців, - йдеться у сюжеті «ТРК Аверс».

Обділений бізнесмен розповідає: через те, що хотів призупинити свавілля сусіда, сам напоровся на неприємності. Тепер його фірму перевіряють, а в об’єкті знаходять порушення будівельних норм. Зараз він додводить свою правоту перед інспекторами архбудконтролю. Запевняє: насправді всі палки у колеса ставить йому сусід.

Сусідські чвари між двома ковельськими підприємцями тривають кілька років. Один із них, Володимир Пархонюк, ствердно заявляє, що інший, його сусід по-ділянці Сергій Нагорник, захопив землю, яка належить громаді міста, та під приводом реставрації погребу з усіма можливими і не можливими порушеннями звів на цьому місці багатоповерхівку. Як наслідок – майже в притул новозведена химера не дозволяє будуватися самому Пархонюку.

«Біля мого власного приміщення було розпочато будівництво. На відстані менше півтора метри від моєї споруди збудувана триповерхова споруда… всі мої намагання вирішити питання добудови власного приміщення неможливі, через те, що попередній забудовник порушив все чинне законодавство», - розповів Пархонюк.

От підприємець і став оббивати пороги різних інстанцій, щоб призупинити свавілля сусіда, однак сам натрапив на неприємності. За зверненням ковельської міської ради перевірили не Нагорника, а Пархонюка, крім того, ще й визнали незаконність у його діях. Мовляв, у підприємця немає декларації на експлуатацію приміщення як магазину, а тому здійснювати там підприємницьку діяльність не можна.

Власник магазину Володимир Пархонюк запевняє: усі документи у нього є. В технічному паспорті, який був виданий йому ще у 2003-му році, чітко зазначено, що цей об’єкт можна використовувати під магазин. Підприємець звертався в обласну інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю, щоб документи приєднали до перевірки, однак отримав відмову.

На підприємстві Пархонюка працює понад 100 людей. Аби відстояти свого роботодавця, місце та зберегти магазин люди вже збиралися під стінами ковельської мерії. Тоді їм вдалося поспілкуватися із заступником міського голови Генадієм Сорокою. Навіть отримати від нього обіцянку. Володимир Пархонюк незаконні дії свого сусіда оскаржував вже у двох судах, однак ні в одному з них справедливості не знайшов. Нарікає чоловік і на ковельського мера Олега Кіндера, не розуміючи, чому той звернувся до інспекції архітектурно-будівельного контролю, аби вони провели на його підприємстві позапланову перевірку. А також обурюється бізнесмен на сусіда.

Найцікавіше у всій цій історії бізнесмен називає те, що Сергія Нагорника не перевіряють, хоча той, на думку самого Пархонюка, побудувався з неабиякими порушеннями. В інспекції державного архітектурно-будівельного контролю думають інакше.

В інспекції справу розглядали та визнали будівельні дії Володимира Пархонюка незаконними та постановили стягнути з нього штраф - 51 тисячу гривень до держбюджету. А також натякнули на те, що двом підприємцям краще примиритися. Однак Пархонюк вже готує позов до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
знаючий Показати IP 15 Квітня 2013 17:08
В обох рильця в пушку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus