USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські священики закликають не пити на могилах горілку

6 Квітня 2010 16:54
За церковним календарем, після Великодня Церква, розділяючи радість Пасхи Христової зі спочилими, у надії воскресіння по-особливому поминає їх.

На Проводи після Літургії відправляється вселенська панахида. Вірянам належить прийти до церкви, подати пом’яник за упокій, принести паску та інші святкові наїдки. Після храмового богослужіння треба відвідати могили родичів і запросити священика помолитися за небіжчиків та окропити поховання освяченою водою.

Священнослужителі луцького Свято-Троїцького собору відправлятимуть ці заупокійні літії (короткі панахиди) за таким розкладом: у четвер, 8 квітня, – кладовище на вулиці Рівненській, у суботу й неділю, 10–11 квітня, – міський цвинтар біля села Гаразджа. В інших парафіях літії служитимуться згідно з їхнім розпорядком, передає сайт Волинської єпархії КП .

З приводу Проводів необхідно знати, що, на превеликий жаль, у ці дні на великі цвинтарі прибувають не тільки священики, які мають право служити. Нерідкісні випадки, коли приїжджають і ті, котрі за грубі порушення церковних законів позбавлені сану священика чи права служити. Трапляється навіть, що пройдисвіти, придбавши церковні шати, вдають із себе отців. Тому запрошуйте відслужити панахиду на могилах своїх родичів тільки тих священнослужителів, яких знаєте (хоча б з вигляду).

Не треба також залишати на могилах їжу: прийдуть бродячі тварини й осквернять поховання. Не личить православним християнам лишати й горілку біля хрестів чи виливати її на могилу. Цим ви теж оскверните пам’ять своїх рідних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знаючий Показати IP 6 Квітня 2010 22:14
Але такі язичницькі звичаї все ж таки залишаться раз їх досі за 1022 роки не викорінили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus