USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як змінилися спортшкола і басейн у Луцьку. ФОТО

2 Грудня 2013 17:15
«Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №1», яка знаходиться у мікрорайоні Вересневе в Луцьку, отримала нове життя. 2,3 мільйона гривень благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» витратив на ремонтні роботи. А ще влітку споруда перебувала в аварійному стані.

Так, у спортивній школі всюди відвалювалася плитка зі штукатуркою, усі стелі покрилися тріщинами. Санстанція ще в 2009 році закривала заклад, оскільки там існувала загроза життю та здоров’ю відвідувачів. Проте влада міста жодного ремонту робити не збиралася, мотивуючи браком коштів.



Директор установи Руслана Оксентюк розповіла Волинським Новинам, що за майже 30-річну історію експлуатації спортшколи там ні разу не проводили капітального ремонту. Минулу зиму, коли було багато снігу, талі води підмили фундамент і будівля просіла. Стіни, дах, усе обладнання перебували в катастрофічному стані.

«Ми вкладали власні кошти, щоб кожного року підготуватись до нового сезону. З 2009 року почали робити деякі ремонтні роботи. Та цього було замало, адже вся матеріально-технічна база потребувала капітального ремонту», - розповіла Руслана Оксентюк.

З надією на допомогу Руслана Оксентюк звернулась до благодійників. Відгукнувся благодійний «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Директор розповідає, що коли народний депутат України Ігор Палиця побачив поруйновані часом і вологою приміщення, тріщини у стінах, плитку, що ледве не осипалась на голову, сказав, що діти в таких умовах не повинні плавати. І пообіцяв профінансувати капітальний ремонт. Слова дотримав, врятувавши один із трьох найбільших басейнів Луцька.

Реконструкція спортшколи, яких, до речі, місту особливо не вистачає, розпочалася на початку липня і тривала 4,5 місяці. За такий нетривалий період будівельники облаштували кожен куточок.











«У чаші й на стінах зали, в душових кімнатах повністю замінена плитка. Поміняні труби і системи опалення, встановлено гідролізну установку очищення та дезінфекції води в чаші, вентиляційну систему, - розповідає Руслана Богданівна. – Також встановлено потужний теплообмінник для подачі гарячої води в душові. Всі приміщення обладнані новими меблями. Стартові тумби, секундомір відповідають вимогам спортивного плавання.

Замість маленької старенької спортзали, в якій перед плаванням «розігрівалися» діти, ми отримали комфортну тренажерну залу».

Окремо керівник закладу, яка працює тут уже 23 роки, відмітила нову систему очистки води в чаші. Руслана Оксентюк розповіла, що раніше для очистки використовувався біохлор. В гідролізі ж застосовується натрій хлор. Натрій додає воді м’якості, вона стає ніжною, легкою, дуже приємною. Специфічного запаху не чути ні в повітрі, ні в воді взагалі, хоч там і є залишковий хлор.

Будівельники укріпили фундамент і ліквідували загрозу руйнування споруди. Також відбулося оздоблення фасаду та ремонт даху, реконструкція підсобних приміщень. За кошти благодійного «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» встановили нове спортивне обладнання (тренажери, шведські стінки), закупили спеціалізований інвентар, на якому вже оздоровлюються та загартовуються лучани.

За словами директора басейну, нині на відділення плавання вже набрано 17 груп, у яких займається 221 дитина. «На оздоровче плавання ще додасться бажаючих, буде до трьохсот відвідувачів. Дякую благодійному «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», що тепер в комфортних умовах можемо працювати на користь людей», - наголосила Руслана Оксентюк.

Заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла, що увесь спектр позитивних емоцій найкраще передають діти й дорослі, які працюють у спортивній школі з тренерами. З її слів, це саме те місце для мікрорайону Вересневе, де діти можуть і відпочивати, і вибудовувати своє життя.




Такою була школа у мікрорайоні Вересневе нинішнього літа, до реконструкції















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дід мороз Показати IP 2 Грудня 2013 20:17
відгадайте дітки, хто нам допоміг????
Відвідувачка Показати IP 5 Грудня 2013 07:44
І добре, що допоміг. Нікому не було діла до басейну. Якби не ремонт, взагалі могли б закрити, а в Луцьку басейнів не вистачає, центральний завжди переповнений. Хто б вклав понад 2 мільйони?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus