USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За священиками Луцька і району наглядатимуть свої куратори

20 Листопада 2009 13:32
Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт Української православної церкви розділив Луцьке благочиння на два окремих – міське та районне. Відтепер за священиками наглядатимуть свої куратори.
У Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька в четвер відбулися перші збори двох новоутворених благочинь. На зібранні керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт представив обох благочинних. Міським призначено настоятеля Свято-Благовіщенської громади Луцька протоієрея Володимира Літвенчука, а районним благочинним, за розпорядженням владики, призначений настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці села Маяки Луцького району протоієрей Петро Приступа.
Досі благочинним загальної Луцької округи був протоієрей Никанор Шимко. Митрополит подякував отцю за плідну працю на благо Святої Церкви. «Бажаю Вам, дорогий отець Никанор, і надалі ревно трудитися у клірі кафедральної церкви Луцька та залишатись духівником обох благочинь», - додав митрополит.
Нові адміністративні посади створені Єпархією задля розмежування адміністративних клопотів. Благочинні наглядатимуть за підлеглими священиками, відповідатимуть за організаційні питання, роздаватимуть укази, проводитимуть сповіді та причастя, - повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.
«Сьогодні особливий час, коли для проповіді Євангелія слід віддавати всі свої духовні і тілесні сили, - звернувся до новопризначених владика Ніфонт. - Ми повинні старатися бути гідними свого звання священнослужителя. Я вірю, що молоді благочинні будуть достойними послідовниками отця Никанора і зможуть принести добрий плід для Волинської єпархії та взагалі для всієї повноти УПЦ».
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дмитро Тимощук Показати IP 20 Листопада 2009 14:58
І в церкві тепер теж буде система? але чи на користь?
Sotona Показати IP 20 Листопада 2009 16:23
нібито в церкві системи не було. церква завжди була добре організованим інститутом для керування вівцями. Чи на користь? так звичайно. для чого їм щось робити собі не на користь?
Валентин Показати IP 20 Листопада 2009 16:26
в церкві завжди була своя ієрархія, а кураторів поставили щоб кошти на лєво не йшли
Sotona Показати IP 20 Листопада 2009 16:56
нібито в церкві системи не було. церква завжди була добре організованим інститутом для керування вівцями. Чи на користь? так звичайно. для чого їм щось робити собі не на користь?
священик Валентин Марчук Показати IP 20 Листопада 2009 17:10
Така адміністративна система була в Церкві завжди. Для кращої місіонерської та соціальної роботи священиків на місцях і було створено два благочиння, як і в більшості єпархій УПЦ.
Sotona Показати IP 20 Листопада 2009 17:19
нібито в церкві системи не було. церква завжди була добре організованим інститутом для керування вівцями. Чи на користь? так звичайно. для чого їм щось робити собі не на користь?
OrestN Показати IP 21 Листопада 2009 23:07
якби ще церква правду говорила...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus