USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Засудили волинського міліціонера-фальсифікатора

22 Серпня 2013 08:15
Суд обрав міру покарання оперуповноваженому карного розшуку лінійного пункту міліції на одній із станцій Волинського лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці, інформують у прес-службі прокуратури області.
Правоохоронця визнано винним у службовому підробленні, зловживанні службовим становищем та незаконному поводженні зі зброєю.
Так, знайшовши на території житлового масиву кастет, оперуповноважений переконав одного із ув'язнених у Луцькому СІЗО зізнатися у незаконному носінні холодної зброї.
Згодом правоохоронець склав завідомо неправдивий документ – протокол допиту свідка. На підставі здобутих під час допиту відомостей здійснили огляд місця події, де і виявили кастет, захований напередодні самим оперуповноваженим.
Окрім цього, встановлено й інші випадки, коли задля створення статистичного благополуччя та підвищення свого авторитету по службі працівник міліції складав протоколи із підробленими підписами понятих, яких насправді не залучав до слідчої дії, та приховував від обліку виявлені злочини.
Під час досудового розслідування правоохоронець повністю визнав свою провину у скоєних злочинах.
Працівнику міліції призначено покарання - 5 років позбавлення волі зі встановленням однорічного випробувального терміну. Окрім того, його позбавили спеціального звання «лейтенант міліції» та права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus