USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зелені у Луцьку – більш ніж удвічі менше за норму

1 Лютого 2011 17:05
Нині у Луцьку на одного жителя в середньому припадає 6,6 квадратних метрів зелених насаджень, у той час як норма має становити 18 квадратних метрів, себто менша за норму більше ніж удвічі.

Водночас кількість дерев, які, як вважають у міськраді, потребують термінового видалення – 4 800 штук, - йдеться у новоприйнятій Програмі з благоустрою міста Луцька на 2011-2012 роки.

Як прокоментувала начальник відділу благоустрою департаменту ЖКГ Ольга Люфт, вирішити проблему нестачі зелені може допомогти розширення меж міста, зокрема, за рахунок масивів, які перебувають у Маяківській, Боратинській та Підгайцівській сільських радах.

«Якщо території в напрямі сіл Маяки, Рованці та Струмівка вдасться долучити до Луцька, то при такому розширені міста буде навіть перевищення норм зелених насаджень. Воно становитиме 19 квадратних метрів на душу населення», - коментує чиновник.

Однак, аби Луцьк став більшим необхідно згода як зазначених сільських рад, так і погодження столичних чиновників, які затверджують кордони населених пунктів.

Аби збагатити киснем інші райони Луцька, які не прилеглі до околиць, в 2011 році планують за кошти муніципального бюджету посадити 250 дерев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Математик Показати IP 1 Лютого 2011 17:17
більш ніж удвічі менше за норму -ну і вислови у вас журналісти... ногу зламаєш...
Вікінг Показати IP 1 Лютого 2011 17:55
Думаю 250 дерев значно покращать екологічну кризу в місті, а от якби 255 дерев посадили, то проблема узагалі була б знята на найближчі 5 років
goodok Показати IP 1 Лютого 2011 18:13
шось я не розумію, а поки ці села не включені до складу міста, то кисень в Луцьк не надходить? Якась фігня написана...
Луно Показати IP 1 Лютого 2011 20:43
Науковці де ви? Чому мовчите? Як можуть містом керувати такі люди, як ця Люфт, що несуть такі дурниці. Щороку в місті висаджувалось сотні дерев, а вирубувались тисячі. І замість реальної програми озеленення на яку слід виділяти планомірно кошти пропонують нам повірити, що 200 дерев забезпечать киснем місто. Шиба тільки й те робив що вирубував. Подивіться що він і Сорока зробили з колись гарним парком в районі Київської і Чехова. Тепер це захаращені джунглі де страшно вийти і крім наркоманів туди ніхто не ходить. Єдиний сквер в районі ЗАГСУ і той хотіли вирубати. А зелене господарство шиба з соколовською міняючи керівників довели до ручки. Тепер і тих квітів і дерев що були там вже не буде, бо вирішили депутати приватизувати обєкт.
Dyssja Показати IP 1 Лютого 2011 23:39
це тіпа якщо там десь збоку від міста приєднають село до теритої міста то мені майже в центрі буде дихатись легше?! железна логіка а не краще слідкувати за вже інснуючими зеленими насадженнями, перевірити чи дійсно всі громадяни ставлять забор на відстані 2 метрів від дороги метр з тої відстані приділяється зеленим насадженям і газону, щоб людям котрі не мають транспорту було де ходити.
бьюрократ Показати IP 2 Лютого 2011 08:22
бгет пьяного студента першокурсника, не зрозумів ця Ліфт начальник відділу чи куратор Романюка бо дуже схоже на класичне нарізання завдання підлеглому.поясніть.
VSC Показати IP 2 Лютого 2011 10:05
Ну-ка вспомните при каком мере земелька луцкая оптом продавалась и деревья валились целыми рощами? Да при Антоне великом зодчем, тьху. Довел город до состояния пустыни, а ему некоторые еще считают его эффективным мером.
ret Показати IP 2 Лютого 2011 10:37
Дерева слід насадити на центральних вулицях!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus