USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Docudays UA: на Волині покажуть фільм про аварію на АЕС «Фукусіма-1»

18 Квітня 2016 23:48
Перегляд документального фільму «Вітаємо на Фукушімі» відбудеться у Нововолинську в Центральній міській бібліотеці.

Про це повідомляє Буг.

20 квітня 2016 року о 14 годині до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи у кіноклубі Docudays UA при Нововолинській центральній міській бібліотеці відбудеться перегляд і обговорення фільму бельгійського документаліста «Вітаємо на Фукушімі».

Фільм показує один рік буднів кількох родин із Мінамісоми, що в 20 кілометрах від аварійної АЕС «Фукусіма-1». Після стількох зусиль ліквідаторів, наукової невизначеності, вагань можновладців — кому вірити? Лишатися? Їхати звідси? Кожна родина ухвалює такі рішення на самоті.

Режисер оповідає про наслідки аварії, аби нащадки пам’ятали про них. Але нині над атомною електростанцією знову нависла загроза.

Валізи спаковали й каністри з пальним готові на випадок, якщо доведеться тікати якнайшвидше від цунамі чи землетрусу…

Під час засідання кіноклубу присутні матимуть змогу обговорити екологічні, медичні і психологічні проблеми, до яких призводять техногенні катастрофи; дізнатися про основні права жителів регіонів, де є екологічні проблеми подібні Фукусімі і Чорнобилю.

Для обговорення проблем, порушених у фільмі, запросили лікаря, правозахисника та ліквідатора аварії ЧАЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus