USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Art Jazz Cooperation-2016: на завершення літа у Луцьку – кубинський джаз

23 Серпня 2016 13:31
Лучан запрошують приєднатися до інтернаціонального свята музики. Вперше в Україні на фестивалі «Art Jazz Cooperation 2016» виступлять зірки світового джазу, лауреати музичної премії Греммі колектив «SunDeCuba».

Про це говорили під час прес-конференції за участю консула Польщі у Луцьку Кшиштофа Савіцкі, напередодні одного з наймасштабніших культурних заходів на Волині - «Art Jazz Cooperation».

Фестиваль відбудеться 26-27 серпня у Луцькому замку та пивному клубі «Майдан». Відкриття музичного заходу - в п’ятницю, 26 серпня, о 19:00 у «Замку Любарта». Вхід на концерт коштуватиме 20 гривень – це благодійний внесок на лікування волинського музиканта Сергія Ленартовича.
Співорганізатор джазового фестивалю консул Генерального консульства республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі, анонсуючи участь зірок джазу з міжнародним іменем, розповів про музичні вподобання українців та подякував місцевій владі за те, що хоча б відвідують фестиваль.

«Мене часто запитують, чому ми не привозимо на «Art Jazz Cooperation» зірок. Так я відповідаю, що це не так. Зірки світового джазу приїжджають на наш захід, просто більшість людей не знають, що то зірки, бо слухають Світлану Лободу», – пожартував консул.

«На жаль, Луцьк не може прийняти багатьох світових зірок, через те, що не тягне по технічних райдерах: немає аеропорту, хорошого готелю, відповідного звукового обладнання та касових зборів. Але наразі в світі стало модно приїжджати підтримувати Україну, тому на фестивалі будуть музиканти з Польщі, Куби та Німеччини», – розповів Кшиштоф Савіцкі.

Між тим, консул наголосив на тому, що культура потребує підтримки чиновників.

«Культура як делікатна дівчинка - їй потрібна допомоги держави. Ми дуже раді, що місцеві чиновники приходять на наш фестиваль та відпочивають. Але хотілося б отримати суттєвішу підтримку від представників влади», – зауважує Кшиштоф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микита Показати IP 26 Серпня 2016 16:39
Про Лободу хорошо сказал)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus