USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Актори «Синього птаху» показали виставу за переписаною п’єсою. ФОТО

29 Квітня 2010 18:25
Вчора театр-студія «Синій птах» ВНУ ім. Лесі Українки представив своєму глядачу прем’єру вистави «Забути Герострата». За звуковим пультом сидів народний артист.

Автор п’єси – Григорій Горін. Сюжет вистави дуже простий: ефеський храм богині Артеміди, який грецькі зодчі зводили більше століття, був спалений в одну ніч базарним торговцем Геростратом. Мотив цього злочину до болю цинічний – бажання нікчемної особи прославити себе, зробити відомим своє ім’я.

Герострат (Василь Лазарук) потрапляє до в’язниці, а тим часом до нього приходять на сповідь жителі ефесу, і навіть сам його володар – Тисафенрн (Юрій Бобрик). Герострату вдається підкупити всіх, окрім верховного судді Клеона (Андрій Сєров), який не може через відсутність доказів присудити його до смертної кари. У результаті Клеон убиває Герострата.

Сам текст п’єси аматори-театрали переробляли, вводили жіночі ролі замість чоловічих та ввели одного персонажа – людину із сучасності.

Дуже емоційно, сидячи за звуковим пультом, слідкував і постановник вистави та художній керівник театру-студії «Синіх птах» (народний артист України) Олександр Якимчук: «Ми працювали над виставою з минулого року. Але то бал, то різні концерти проводять мої хлопці, тому вже ретельна робота тривала три місяці. Ми хотіли показати продажність усіх людей і звернути сюжет на сучасність. Бо, насправді, хотіли показати не Стародавню Грецію, а людські якості. А послання вистави таке: продавши хоч трошки України, можна продати її всю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus