USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Бандерштат 2017»: як це буде?

25 Квітня 2017 11:52
Цьогоріч організатори «Бандерштату» вирішили внести деякі суттєві зміни в процес проходження фестивалю, зокрема наймасштабніша музична подія Волині у 2017 р. змінить місце проведення, а також скасує нічні сцени.

Про це йшлося 25 квітня під час прес-конференції за участю виконавчого директора фестивалю Марини Хромих, арт-директора Сергія Мартинюка та голови оргкомітету, народного депутата Ігоря Гузя.

Нагадаємо, що цьогорічний одинадцятий музичний фестиваль «Бандерштат» відбудеться 4–6 серпня в Луцьку на новій локації.

Проте, як підкреслила Марина Хромих, всупереч окремим повідомленням, які з’явилися у ЗМІ ще торік, «Бандерштат» не переїздить до іншого міста.

«Для нас важливо, щоб цей фестиваль проходив на Волині, безпосередньо в Луцьку чи близько до міста. У зв’язку з цим ми шукали місце неподалік Луцька і знайшли таке - поруч із місцем проведення минулорічного фестивалю, яке знаходиться через річку Стир від центрального парку», – розповіла вона.
Організатори, однак, поки не готові окреслити точні межі території, де відбуватиметься «Бандерштат», але зазначили, що планують встановити понтонний міст через річку, який дозволить без проблем потрапити із центрального парку Луцька безпосередньо на місце проведення фестивалю. А для зручного доїзду заплановано розробити шляхи сполучення маршрутних таксі.

Окрім нового місця проведення, фестиваль вперше за попередні роки матиме три великі сцени, які діятимуть одночасно, – це головна, тиха та важка сцени.

«Цьогоріч ми вирішили застосувати практику великих фестивалів, і українських, і європейських, коли декілька сцен працюють одночасно, попри складність для людей, яка полягає в тому, що їм постійно треба буде обирати, куди піти», – зауважив Сергій Мартинюк.
Чимало знаних українських гуртів виступлять цього літа на сцені «Бандерштату» вперше – це, наприклад, «Бумбокс», «Воплі Відоплясова» і «Крихітка», яка закриватиме в один із днів тиху сцену.

Крім них, на волинському музичному дійстві звучатимуть пісні таких українських виконавців, як «Тартак», «Антитіла», «Без Обмежень», Жадан і «Собаки», «Тінь Сонця», «ФлайzZza», «Karna», «Merva», «Arlett», «Fontaliza», «Hell:on», «Серцевий напад», «FitsRoy», «AzathothCircle», «VivienneMort», «Panivalkova», «Latexfauna», «TikTu», «Sweetlo», «Женя і Катя», «Один в каное», «Пісні наших днів», а також «О.Torvald».

Уперше за стільки років фестиваль прийматиме таку кількість закордонних виконавців: «AllFacesDown» (Австрія), «Braincoats» (Швеція), «SeptaDeadLikeJuliet» (Італія), «Akute» (Білорусь) тощо.

Організатори анонсували, що планують провести конкурс для початківців, які зможуть під час фестивалю виступити на одній зі сцен разом із зірками, а також створити додаткові дві локації – з електронною музикою та репом.

Цьогоріч оргкомітет не налаштований створювати нічні сцени через низку причин - втому ведучих і артистів, холодні ночі та скарги жителів на шум. Однак, як і завжди, у межах «Бандерштату» діятиме літературна сцена, а також фестиваль вуличної їжі та дитяче містечко.

Не потрібно забувати й про гутіркову сцену музичного фестивалю, на якій обговорюватимуть нагальні українські питання. Ігор Гузь розповів, що, на його думку, «ключовим чинником цьогорічного «Бандерштату» буде питання «Що далі?», яке зараз, після трьох років від Майдану, ставить собі кожен українець».
Тому на гутіркову сцену запросять відомих українських політиків, зокрема опозиційних, думки яких буде цікаво почути учасникам фестивалю. Це - Міхеїл Саакашвілі, Андрій Садовий, Юлія Тимошенко, Андрій Білецький, і, можливо, Ігор Палиця.

За безпекою фестивалю стежитимуть правоохоронні органи та волонтери із парамілітарних організацій. А всю необхідну інформацію своєчасно розміщуватимуть на офіційному сайті «Бандерштату» та в соціальних мережах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 25 Квітня 2017 15:07
Скажіть а н....й там політики?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus