USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Діти Волині присвятили свої таланти неньці-Україні

24 Квітня 2015 07:00
«Їжте, люди, вареники на зло воріженькам, щоб міцніла наша Україна-ненька» - так закликали діти присутніх у залі, під час звіту учнівських колективів з міста Рожище і Рожищенського району.

Огляд художньої самодіяльності учнівських колективів загальноосвітніх закладів Рожищенського району та Будинку дитячої творчості, що відбувся 23 квітня на сцені районного Дому «Просвіта», організували під промовистою назвою – «Тобі, Україно, європейська державо, присвячують діти таланти свої».

Вокальні здібності, хореографічну майстерність демонстрували як наймолодші артисти, так і діти середньої та старшої вікових груп. Кожен наступний виступ був для глядачів як приємною несподіванкою, так і великою духовною насолодою.

А загальним лейтмотивом мистецького свята став заклик про об’єднання зусиль заради мирного майбуття вільної України. Вже першим номером програми - вокально-хореографічною композицією «З молитвою про тебе засинаю», юні артисти налаштували зал на патріотичний лад. А відомий твір Олександра Пономарьова «Заспіваймо пісню про Україну» голосистому Іванку Шуляку підспівували навіть дорослі.

Наймиліша - рідна сторона, стверджувала піснею Вікторія Сендецька з села Копачівки. А глядачі підтримали її переконання гучними оплесками. Щемливе виконання учнями Рожищенської ЗОШ №2 Віктором Ходзінським та Вадимом Юфімчуком української пісні «Їхав козак на війноньку» викликала непрохані сльози у багатьох, чиї близькі нині захищають цілісність України на сході.

Збадьорили усіх присутніх на святі танцювальні композиції у виконанні учасників ансамблів «Росинка» та «Ексклюзив» Будинку дитячої творчості та «Весняний джаз» від школярів навчально-виховного комплексу №4 міста Рожища.

Зачарували глядачів в’язанкою патріотичних творів юні музиканти Зразкового ансамблю народної музики «Байда» під керівництвом Віктора Портянка, а справжній фурор викликала вокальна композиція «Вареники» у виконанні ансамблю «Яворина», учасники якої закликали: «Їжте, люди, вареники на зло воріженькам, щоб міцніла наша Україна-ненька».

Не перелічити усіх талановитих учасників цього мистецького дійства, не переказати й тих позитивних емоцій, які отримали ми, глядачі. Але, як висловилася, виступаючи після концерту, методист Волинського обласного центру естетичного виховання Надія Шевчук, ніколи не згине нація, яка має таких талановитих дітей. Бо мова і пісня - це й є кров нації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
аяяй Показати IP 24 Квітня 2015 12:35
Наші діти найкращі і найталановитіші!Молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus