USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кірі Муратовій сьогодні 75

5 Листопада 2009 19:06
Сьогодні, 5 листопада, виповнюється 75 років одному з найвидатніших українських режисерів – Кірі Муратовій – повідомляють «Волинські новини».
З 19 листопада в кінотеатрах України глядачі зможуть побачити нову роботу режисера – «Мелодія для шарманки», яка вже була високо оцінена журі міжнародних фестивалів, – передає Кореспондент. Кошти, зібрані від прокату стрічки будуть спрямовані на вирішення проблем безпритульних дітей у рамках соціальної програми «Допомогти так легко». «Мені не подобається, щоб мене відкривали, як консервну банку, і дивилися, що у мене всередині. Нехай буде загадка. Ось була така, зникла, і взагалі на смітник викинули труп, ні хреста, нічого, а фільми є, декому подобаються, а більшості – ні», – впевнена Муратова. «Муратову ніколи не влаштовує нейтральний глядач. Вона повинна вивести тебе зі стану рівноваги, щоб ти міг почути і зрозуміти. Це вищий кінопілотаж. Тому її фільми увійшли до золотого фонду нашого кінематографа, стали його візитною карткою в Європі та світі», – заявив продюсер Олег Кохан. «Це одна з найвизначніших жінок з усіх, хто зустрічався на моєму шляху. Якась неймовірна цілісність і зухвалість, йти наперекір здавалося, здоровим рішенням, наперекір всьому і перемагати. А це вища ступінь збереження себе і служіння своєму таланту», – додала Рената Литвинова.
Довідково:
Муратова народилася в місті Сороки (нині – Молдова). Вивчала філологію в МДУ, в 1959 році закінчила режисерський факультет ВДІК. У 1961 році Муратова стала режисером на Одеській кіностудії. Як сценарист і режисер Муратова дебютувала в 1962 році, спільно з Олександром Ігоревичем Муратовим поставив короткометражний фільм «У Крутого Яру», а через два роки, з ним же, зняла повнометражну стрічку «Наш чесний хліб».  Серед найбільш помітних її робіт – «Зміна долі» й «Астенічний синдром», стрічки, що залучили до себе значну увагу критики і суспільства. Останній фільм було визнано гідним призу Берлінського кінофестивалю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus