USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Клімчук хоче 2011-й проголосити роком Лесі Українки

15 Жовтня 2010 15:27
Музей Лесі Українки, що у Волинському національному університеті, відзначив 25-річчя.
15 жовтня відбулася урочиста академія з нагоди ювілею, повідомляє сайт Волинської облдержадміністрації.
На заході були присутні директор Інституту літератури НАН України ім. Шевченка, Науково-дослідного інституту Лесі Українки ВНУ, академік Микола Жулинський, ректор вишу Ігор Коцан, працівники музею, люди, причетні до створення культурно-мистецького закладу, та студенти.
У вітальному слові голова ОДА Борис Клімчук зазначив, що він як Посол в Азербайджані не встиг зробити у місті Сумгаїті пам'ятник Лесі Українці, і нині там є лише погруддя, але, каже, він має мрію, щоб влітку наступного року, до 140-річчя від дня народження поетеси та до 100-річчя її «Лісової пісні» там постав монумент. Клімчук каже, що робить усе можливе, аби 2011 рік в Україні був проголошений роком Лесі Українки.
Під час урочистостей губернатор від Волинського національного університету вручив золоту медаль Лесі Українки Миколі Жулинському та бронзовий нагрудний знак Тамарі Скрипці як науковцям, безпосередньо причетним до створення Музею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
))) Показати IP 15 Жовтня 2010 17:29
щось мені здається, що ООН проголошувала роком Лесі Українки рік 2001. але що нам ООН. гульнемо ще раз.
))) до ))) Показати IP 15 Жовтня 2010 17:31
тьфу, не ООН, ЮНЕСКО. старість не радість.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus