USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Ковельчани переглядають усі грані Шевченка

20 Березня 2010 16:16
 
У Ковельському історичному музеї діє виставка, присвячена життю і творчості Тараса Шевченка. 
Основою виставки є колекція ковельчанина Володимира Осіюка. Окрім того у музеї представлені 10 номерів річника «Шевченко», які були видані Українською Вільною академією наук у США в 1952 році, і передані музею донькою відомого українського історика, архівіста Володимира Міяковського.
Виставка нараховує більше 250 експонатів і умовно поділяється на кілька розділів. 
 
Серед експонатів виставки - 40 «Кобзарів», починаючи з Київського видання 1954 року, тут є і фототипія позацензурного примірника видання 1840 року. Є тут і точна копія (факсимільне видання) друкованої малої так званої «захалявної» книжечки поета.
Експонуються у музеї і книги про Шевченка та його твори. Починається він виданням 1964 року. Тут же подані і книжкові мініатюри на шевченківську тематику - «екслібрис».  В одному з розділів виставки Шевченко постає вже не як поет, а як художник. Ми дізнаємося, що його роботи виконувалися у техніці «олія», «акварель», «офорт», у жанрі портретів та різноманітних сцен.  Про це інформує офіційна сторінка Ковеля з посиланням на дирекцію історичного музею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus