USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучан навчали старовинного українського мистецтва

3 Січня 2014 20:03
Майстер-клас із малювання на склі відбувся сьогодні, 3 січня, в Луцьк у «Різдвяній майстерні».
Майстер малярства на склі Наталія Чубко ділилася досвідом з волинянами.
Вона розповіла основи технік та навчила тонкощів у роботі, зокрема, розповіла як потрібно правильно тримати руки з фарбами, щоб контурні лінії вдалися.
Цією справою Наталія Чубко займається понад 20 років, відколи приїхала з навчання зі Львова. Сьогодні її вироби знаходять по всьому світу. Майстриня каже, що особливо полюбляють її роботи у Канаді. Розмальовуючи скло, вона виробила власну унікальну техніка – «чубківку», коли виріб розмальовується з двох сторін, а на малюнку багато крапочок.
Елементи для візерунку малярка бере з глибин української культури. Часто використовує символи з трипільської культури, народного розпису будинків, печей, парканів, вуликів 18 століття. «Шпалер тоді не було. Дівчина брала пензля і малювала, і не казала що не вміє. Це мистецтво багате своїм колоритом і образністю. До прикладу, птахів завжди малювали, щоб було щастя у сім’ї, соняшники - для матеріального багатства, квіти - щоб дівчина заміж вийшла. Сьогодні це мистецтво рідкісне, бо дуже складне і дороге», - розповіла Наталія Чубко.
Майстриня каже, що вирішила проводити такі майстер-класи, бо це надзвичайно гарне мистецтво, і вона радіє, коли бачить, із яким захопленням її учні віддаються справі.
Усі виготовлені роботи лучани лишили собі - як подарунки від Наталії Чубко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus