USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Таємниці створення ляльок для мультфільмів: майстер-клас у Луцьку

10 Вересня 2017 19:29
Любителі анімації отримали змогу побувати на майстер-класі «Технології виготовлення ляльок для покадрової зйомки» від аніматора Олега Педана.

Подія відбулася у антикафе «Innerspace» і була розрахована на шанувальників анімаційних фільмів та мультиплікаторів-аматорів.

Олег Педан, який провів майстер-клас, – лялькар, мультиплікатор та викладач Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, автор мультфільмів. Як зізнався сам тренер анімацією він займається протягом 35 років та знімає лише авторське кіно. До слова, на створення 10-хвилинного мультфільму може піти цілий рік роботи.

Публіці він показав свої витвори, серед яких «Лахмітко» та «Атракціон». Для кожного фільму мультиплікатор самостійно створює ляльки. Технологією цього процесу він і поділився із учасниками заходу представивши короткі та докладні відео на цю тему. Також розкрив певні таєниці з різьби та кріплення деталей, пошуку матеріалів та їх використання, підбіру інструментів та відповів на запитання аудиторії.

До слова, глядачів вразили певні технологій зйомки та пристрої, які використовує автор. Наприклад, виникло питання щодо відтворення снігу на екрані у мультфільмі «Атракціон», який на думку глядачів був доданий за допомогою комп’ютерної графіки. Насправді ж, як розповів сам аніматор, усе було знято за допомогою маніпуляцій з електробритвою та пінопластом. Результат вразив!

Також лялькар представив гостям і головних героїв мультфільмів, яких привіз із собою - ляльок шарнірного та пластичного типу, а також м’яких, яких у зйомці використав уперше.

Нагадаємо, захід відбувся у рамках фестивалю «Задзеркалля-2017».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus