USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Любов Поліщук викарбували в кришталі

27 Листопада 2009 19:04

132-кілограмовий монумент, зроблений з богемського кришталю, встановлений на могилі російської актриси Любові Поліщук. Офіційне відкриття пам\'ятника відбудеться завтра, 28 листопада.
До третьої річниці з дня смерті актриси Любові Поліщук на її могилі в Москві встановили пам\'ятник. 132-кілограмовий монумент зроблений із богемського кришталю, автор роботи брат чоловіка артистки Олександр Цигаль. Офіційне відкриття пам\'ятника, створеного на спецзамовлення в Чехії, відбудеться 28 листопада – у день смерті Поліщук.
«Пам\'ятник я встановив заздалегідь, не чекаючи суботи, його вже можна побачити на кладовищі», - повідомив знаменитий художник і колишній чоловік Любові Поліщук Сергій Цигаль.
«Монумент монтувала бригада спеціально найнятих робітників, - розповіли в адміністрації Троєкурівського кладовища столиці. – Процес зайняв близько чотирьох годин. Це відбувалося в понеділок. Сам Цигаль приїжджає, звичайно, і пам\'ятником займався, але взагалі буває на могилі рідко. Якщо хто і відвідує Любов Григорівну, то це її син Олексій Макаров. Ще приїжджають шанувальники з її рідного Омська».
Раніше планувалося, що на могилі Поліщук буде встановлено інший монумент: теж кришталевий, але ... у вигляді серця. У своїй московській майстерні Сергій Цигаль навіть показував ескіз цього незвичайного пам\'ятника. Але за рік було прийнято рішення встановити бюст, – пише ТСН.
«Сімейство Цигаль сказало, що це буде погруддя Любочки, – каже мама акторки. – А чому так довго тягнуть тому, що ніяк не можуть зробити схоже обличчя. Що ж це за такий скульптор, що не може відтворити схожість».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юка Показати IP 27 Листопада 2009 23:55
геніально-талановита була акторка! ще б стільки неперевершених та незабутніх ролей могла зіграти, але життя така штука - не знаєш, що тебе чекає завтра :(
OrestN Показати IP 29 Листопада 2009 17:00
якби ще і ми українці так шанували свої таланти, як це роблять сусідні держави... бож вона носила українське призвіще?! Настане час, коли повернуться 6 міліонів українців з-за кордону, щоб жити і ростити своїх дітей у рідному краї а на чужинні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus