USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мам Волині вітали дошкільнята та заслужені артисти. Фото

14 Травня 2010 09:45
Матерів Волині 13 травня вітали святковим концертом у Палаці культури Луцька мистецькі колективи області та посадовці.
З нагоди свята у фойє експонували виставку картин учнів Луцької художньої школи. У залі зібралися переважно жінки, багато з них прийшли зі своїми дітьми.
Першою перед глядачами виступила голова Волинської обласної організації Союзу українок, депутат Луцької міськради Любов Ганейчук, яка зазначила, що українці ще не звикли до цього свята, адже воно було заборонене в 1939 році.
За словами Ганейчук, резолюцію про святкування цього дня видав конгрес США і відтоді цю традицію перейняло чимало країн, у тому числі Україна.
Вітання розпочали вихованці недільної школи Луцького Свято-Троїцького кафедрального собору молитвою. Опісля перед гостями виступила заслужена артистка України Зоя Комарук, ансамбль скрипалів Музичної школи №3, ансамблі танцю «Юнність», «Волиняночка» та багато інших.

Матерів під час свята привітали представники влади та духовенства. Головне керівництво області та міста до зали не прийшло – слово тримали зами.

Заступник голови ВОДА Олександр Курилюк зазначив, що йому «слухаючи обдарованих дітей та артистів, хочеться жити» і вибачився перед матерями, що «за шаленим ритмом життя не приділяє уваги найближчим людям».
Радник голови Волинської облради Володимир Банада сказав, що до жінки в Україні особливе поважне ставлення ще з давніх часів, а тому країна повинна берегти своїх матерів.
Від міської влади привітав зі святом присутніх начальник департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міськради Сергій Годлевський.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus